Fotboll för alla tjejer

Fotboll för alla tjejer

I höstas fick jag idén att skapa en träningsgrupp för ensamkommande tjejer i Örebro, efter att ha läst om andra liknande projekt i andra städer, så ville jag självklart göra samma sak! Först diskuterade jag idén med Drivhuset på ÖRU och sen startade jag igång det hela. Jag fick kontakt med kommunen och Örebro Läns Idrottsförbund, och några företag som är intresserad av att gå in och sponsra oss. Och så hittade jag tre tjejer (Jessica, Felicia och Camilla) och vi driver nu Fotboll för alla tjejer!

En timme varje vecka spelar vi fotboll tillsammans.

En timme varje vecka ska vi svettas, skratta, tänka och framförallt lära känna andra människor och andra kulturer. Här på bloggen kommer jag inte skriva något om tjejerna som kommer till oss, för vi vill att det här ska vara en plats där de får komma precis som de är och bara ha roligt en timme utan några som helst krav. Det här kommer inte kosta något för någon deltagare, för att vi vill inte att det ska finnas några hinder för att delta! Fotboll för alla tjejer!

fotboll för alla tjejer

En timme varje vecka ska vi spela fotboll och samtidigt bygga upp nya vänskaper med tjejer som bott i Örebro i hela livet, men också såna som flytt hit eller flyttat hit av olika skäl. Vill du som är mellan 13 och 18 år vara med? Maila mig på info@claratoll.se så hör jag av mig direkt! Vi startar vecka 4 och håller till i Universitetets idrottshallar!

fotboll för alla tjejer

Vi träffade Pia Sundhage – Läs här!

Klicka här för att se inslaget, från när vi intervjuades av SVT. Och klicka här, andra gången SVT intervjuade oss!

Min podcastdebut har även hänt! Jag blir intervjuad av världens bästa fotbollspodd, klackspark, och berättar om tanken bakom idén, om hur det är att starta ett integreringsprojekt och sådär. Himla bra avsnitt generellt så gå in och lyssna! Intervjun är precis i början.

fotboll för alla tjejer

Här är från när jag var med i Sv Kyrkan Örebros tidning Mitt i livet – som ni hittar online här! 

Här är ett inlägg jag skrev när vi var och såg KIF – FC Rosengård spela. En uppskattad match från tjejernas sida, så hoppas att de lärde sig något så de själva kan utvecklas och bli bra fotbollsspelare!

Tack Örebro Universitet för att vi får vara och träna i era anläggningar!