Tack för 2019

Nej men hallå. Vilket JÄKLA år jag haft. Det har vart så skitjävla dåligt och helt magiskt bra så jag vet inte ens hur jag ska börja gå igenom allt. Tror vi tar månad för månad och så går jag igenom min bucket list för 2019 och det här med en lista och plan om 2019, och sen lite andra saker jag skrivit upp om året.

För det första ville jag ha Modig som ledord för året. Och det har jag verkligen verkligen verkligen varit. Haft så mycket fuck-it attityd under året och bara kört på.

Att våga och vara modig var det som fick mig att inte krascha helt under året. Släppa taget och våga.

Känner ändå att ordet modig va mitt ord.

Januari

Började året med nyårsyoga och att fira med V, och åkte sen till Egypten. Var i Luxor och såg alla möjliga magiska och häftiga saker. Herregud vad jag älskar historia.

Och så började jag ju som reseledare och träningsinstruktör på Aqua Vista och levde livet. Ett väldigt stressigt jobb, trivdes med träningsbiten men hade ändå väldigt kul.

På något sätt älskar jag ju stressiga jobb i perioder. Alltid gillat när det händer saker.

Träning: under 2019 hade jag som mål att bli mer allroundtränad och det har jag verkligen kört på, speciellt under Egypten-tiden, eftersom jag behövde orka hålla alla möjliga olika träningspass och köra olika typer av träning.

Februari

I februari levde jag och Elin livet i Egypten, var i Kairo och hade fotosession och ja, förutom det så slet och slavade vi på Aqua Vista.

Träning: I februari var det en hel del fokus på kondition. Simmade mycket, sprang en del i öknen och tränade mycket generellt. Många pass, speciellt aqua-pass, så trött var man typ alltid.

Mars

I mars var jag på Hurghada-tur med en random taxi-kille. Råkade säga att jag va kristen och ville se stans finaste katolska kyrka, och eftersom han också va kristen (katolik) så blev han SÅ stolt och körde mig runt halva stan typ. Behövde inte betala utan han va så nöjd och så stolt över det hela. Smög dock ner ett par 100 egypiska pund som tack, stackarn la 4 timmar på mig utan att tjäna pengar. Men så häftigt och fan vad jag saknar Hurghada, så fint där!

Jag och E var på ökensafari! Så himla himla häftigt!

Träning: körde ju Marklyft Mambo under mars och april, och jäkla bra resultat det gav. 130 kg pb.

April

I april om V och turistade med mig och jag jobbade mina sista veckor i Hurghada. Då, sista tiden, var det så varmt och skönt i den där stan. Såååå härligt. I början hade det varit riktigt varmt och svettigt, men på slutet var det bara gött och härligt.

Maj

I maj var jag hemma ett par veckor, körde träningsgrupper, föreläste för de här bland annat och hade det väldigt väldigt bra. Det var skönt att få komma hem till Sverige igen mindes jag, allt var tyst och lugnt haha.

Dock åkte jag i slutet av maj till Grekland igen och jobbade där i en vecka ungefär.

I Grekland var jag ju och jobbade på Zakynthos, och en av dagarna var vi på roadtrip runt ön! Så jäkla fin ö det där, och saknar mina kompisar något enormt.

Juni

I juni tog min fina syster studenten, känns knäppt att den lilla ungen blev så stor men sånt händer ju det också.

Och så sprang jag och V Action Run i Kalmar ju! Så himla roligt! Är så taggad på att springa fler OCR-lopp under 2020.

Sen var jag en vecka i Taizé, var dock sjuk hela veckan så var inte jätteroligt, men behövde ändå få åka dit och varva ner. Och när jag kom hem så åkte jag och hälsade på min favoritHelga och favoritFilippa i Mallis.

Mådde också ruskigt dåligt i juni. Gick till en psykolog som hjälpte mig en hel del, även om det bara blev tre gånger (för hon skulle ha semester och sen flytta) så blev det väldigt mycket enklare att hantera alla tankar.

Juli

Under juli hade jag mitt julibootcamp, tränade en grupp utomhus hela sommaren, och förutom det jobbade jag mest på Actic. Mycket träningsnack och en hel del grupper. Saknar det jobbet enormt, så himla fina medlemmar som jag hängde med då.

Träning: yogade enormt mycket och tog mycket tid att bara ta hand om kroppen.

Tyvärr är allt jag minns från juli bara ett stort mörker. En dag i taget.

Augusti

I augusti jobbade jag också en hel del, och fick hem den här fina älskade vovven. Nyko älskling. Fan vad jag saknar dig. Hade bara en månad pga han och jag ej funkade ihop. Han pga inte bra med stadsmiljö och jag pga det som står nedan.

Mådde också så extremt dåligt under hela sommaren, fick kämpa så mycket med att komma ur sängen, både juni, juli och augusti var såna månader. Sen hände något, en person kom in i mitt liv och hjälpte mig att komma på banan igen. Dock försvann personen för någon månad sen igen, men är evigt tacksam för den här tiden iaf.

Började jobba på Puls&träning här, så himla kul extrajobb! Gillar den kedjan enormt, så mysig och snäll, och professionellt bemötande överallt, både chefer och medlemmar och allt. Gillar verkligen den kedjan, så kommer sakna dem nu när jag ska sluta i januari/februari-skiftet.

Bokläsande: under sommaren och hösten började jag läsa mer regelbundet igen, och även om jag inte nådde målet med 50 böcker så kom jag iaf närmare än vad jag gjort tidigare. Så skönt att hitta tillbaka till läskärleken igen.

September

Här började jag äntligen må bra, även om jag fick lämna ifrån mig Nyko. Hittade livslust och motivation till att börja jobba med företaget, och äntligen började saker fungera för mig. Äntligen började jag få upp det intresset jag så länge kämpat för att få.

Enormt tacksam för att jag orkade ta mig igenom sommaren och enormt tacksam för att ni som hjälpte mig igenom det gjorde det.

Pluggfokus: i september började jag min java-programmeringskurs på Gävle Uni, och den har jag läst nu under hösten, vilket har varit iaf en start i målet att lära mig att koda och programmera.

Oktober

I oktober blev det en del föreläsningar, föreläste om träning och om internet, så en kul månad! Körde lite uteträning och fick igång några nya pt-kunder vilket va himla himla roligt!

Slutade även jobba på Actic. Saknar enormt men känner också att det var dags att lämna det jobbet. Det var lite orimligt att jobba en eller två timmar om dagen max och få den lönen som jag fick, med tanke på hur jag mådde. Jaja, man kanske får komma tillbaka när jag mår bättre, saknar ju gruppträningsdeltagarna!

I och med att jag slutade där och slutade med lite andra uppdrag som fått mig att stressa runt Örebro så började jag också må bättre. Tog för lång tid för mig att inse, men till slut så….

November

En jobbig månad rent fysiskt, eftersom jag började jobba på mitt nya deltidsjobb och tränade väldigt tungt samtidigt. En tuff månad mentalt också, men överlevde.

I november tog jag tag i min youtubekanal och laddade upp många träningspass och andra roliga saker, vilket har vart så kul! Ett av målen 2020 är att köra mer på yt.

Träning: i november och december har jag på riktigt börjat träna för att hitta rätt i knäböjen igen. Mitt mål är ju att orka göra 100kg i knäböj, egentligen under det här året, men det har inte gått så bra som jag tänkt… eftersom jag inte tränat på min knäböj knappt alls. Men nu tänker jag lära mig böja igen, så kanske 100kg kommer upp enkelt under 2020.

Dock stolt över att ha orkat köra 10 x 100kg i marklyft:

December

Och så kom december, årets sista månad. Lite lugnare jobbmässigt, men kände att novembers slit satt sig i huvudet. Men nu känns det bra igen, är redo för 2020 och att börja jobba ordentligt med företaget igen.

Träning: Bra löpmånad, sprungit mer och längre, vilket har känts himla bra! Mitt maraton känns inte lika hopplöst. Bockade av att orka milen utan att dö från min bucket list med, himla trevligt.

Måendemässigt så är det först andra halvan av december som jag känner att jag mått bra på riktigt. Att livet vart roligt. Att jag haft det bra. Äntligen.

Summarum

Nådde absolut inte mina stora mål med året, men nådde många mål och gjorde många saker från min bucket-list, vilket va så roligt ändå. Det är kul när man läser igenom målen jag satte och ser att många har blivit nådda, även om jag glömt bort att jag skrivit upp det. Lite häftigt det där.

För företaget hade jag enormt höga mål, som jag inte nådde ens lite. Hade kanske kunnat göra det om jag hade haft andra förutsättningar, men har generellt mått riktigt dåligt under året, så det har liksom inte fungerat. Tror dock att jag ska copy paste på de målen och köra under 2020, det känns närmare nu än då när jag skrev dem.

Träningssummering från Styrkelabbet:

Av 123 registrerade styrketräningspass (har inte reggat alla) så har jag kört 2.5 pass i veckan i snitt, och mitt allra tyngsta lyft va mitt maxlyft i marklyft på 130kg. Mitt stoltaste pb är dock 55kg i bänken. Har även lyft över 500 ton.

Träningssummering från Runkeeper:

190 registrerade sprungna kilometer. Medeltempo 7.52min/km, och 48 registrerade pass. Totalt har jag sprungit i nästan 25 timmar haha! Mitt längsta pass var 15km och mitt snabbaste på milen är på 1 timme och 9 minuter.

Ett jäkligt bra träningsår. Är nog ändå i min bästa träningsform just nu. Kommer säkert se tillbaka på den här tiden om ett par år och bara vad i hela uppskattade jag inte det mer än vad jag gör haha…

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.