Söndagsrutiner för en bra start på veckan

Det finns många saker man kan göra för att se till att man får en bra start på kommande vecka, vare sig man ska jobba eller inte, och idag tänkte jag dela med mig av vad jag har för söndagsrutiner.

Matplanering

Jag brukar se över vad jag har hemma och köpa hem saker så att jag har mat hemma, eller åtminstone det jag absolut behöver. Ofta glömmer jag bort att köpa kaffemjölk innan det är för sent, och det har blivit en (väldigt bra) vana att köpa det söndagskvällar.

Ofta brukar jag laga ordentligt med mat på söndagar, och se till att jag har åtminstone 8 matlådor hemma färdiga. Vare sig om jag jobbar hemifrån eller tar med mig mat så är det skönt att bara kunna ta en matlåda om man är hungrig, inne i ett flow eller bara inte har lust att laga mat.

Träningsplanering

Jag brukar sätta en grundplan över hur kommande vecka ser ut, och fundera på vilka pass som passar vilken dag. Nästa vecka vill jag till exempel springa två gånger, och så vill jag köra ett par gympass.

Jag brukar planera hur och när jag ska träna, vilka dagar jag ska kombinera min träning med något annat, exempelvis om jag ska hålla ett pass på Actic så händer det ibland att jag springer dit och springer hem (åtminstone springer dit, efteråt brukar jag vara trött i benen eftersom jag passar på att träna oftast).

Fixa iordning köket

Diska undan, plocka iordning, förbereda kaffekokaren med timer, slänga soper, plocka undan saker som står på fel plats och kanske se om det är något som behöver köpas hem (angående första punkten).

Eller ja, i den här punkten ingår allt som behöver städas undan. Jag brukar passa på att byta lakan om jag inte precis gjort det dagen innan, kanske dammsuga lite, vattna blommor, ja, finns hur mycket som helst. Kanske måste jag tvätta, eller kanske kan jag skjuta på det en vecka till. 😉

Varva ner

Köra ett yogapass, försöka slappna av. Kanske spela ett spel eller läsa en bok. Kanske inte göra någonting, eller ta en promenad. Något som är bra för kroppen lika mycket som för hjärnan.

Veckans bästa

De flesta söndagar brukar jag ju skriva ett veckans bästa- inlägg, där jag sammanfattar veckan. Det är ganska nice att göra det på ett sånt sätt, där man letar efter veckans bästa saker, speciellt om det är en helt vanlig vecka, där inget spännande hänt. Då får man leta reda på de där vardagssakerna.

Vad har du för söndagsrutiner?

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.