Idag är det exakt två månader till inryck

Och ungefär såhär känner jag mig.

Söt bild från Frankrike på mig eller hur? 😉 Här är anledningen till varför det inte varit så mycket aktivitet på militärkvinnorkontot på insta, ber om ursäkt för det, men hade semester. 

Två månader kvar till den antagligen största förändringen i mitt liv. Från att leva lite hur jag vill till att någon annan ska bestämma exakt vad jag ska göra varje dag. Puh. How will I survive?

Som vanligt så vet ni att jag vill

Träningsplanering inför GMU:

Först och främst är min planering 5 stycken långpass ute i skogen, marschträning. Ska gå långt, länge och mycket. Första är på lördag, sen är de utspridda över veckorna. Hoppas jag är frisk tills på lördag, annars får jag flytta på det såklart. Men det är jag nog. 

Sen så är planeringen: träna igenom sista delen av mitt tyngdlyftningsschema. 21 träningspass kvar. Kommer vara i topp precis innan inryck. Max-pass sex stycken precis veckorna innan GMUstarten.

På lördag nästa vecka är det Tough Viking i Stockholm, och jag har nog inte vart så otränad inför något jag gett mig på som detta. Det kommer bli hemskt. Förhoppningsvis lite kul. Skyller på förkylningen om det går åt skogen. 😉

Förutom det kommer jag fokusera på att fortsätta sänka min mil-tid. Jobbar ju som ni vet med att sänka tiden på hur snabbt jag kommer runt en mil på youtuben och det går ju framåt varje gång, vilket är superkul! 😉 Sen att jag inte springer varken snabbt eller ofta så liksom… aja.

Ska skriva in två löpträningspass per vecka i kalendern. Ett intervallpass och ett mil-pass. Mer än så kommer nog inte min kropp klara av, i kombination med allt annat….

Eftersom jag vill fokusera på styrkan. Överkroppsstyrka, bålstyrka och tung benstyrka. Vill klara att göra chins innan inryck (och är på god väg!!!) och vill bara bli ännu starkare i ben och bålen. Det är ju min favoritdel på gymmet, förutom tyngdlyftningen.

När jag tränar benstyrka kommer jag fokusera på att bli stark i mina knän och i fotleder, eftersom det är två punkter (eller fyra då) som är lite mer känsliga för kvinnor än för män. Har ju redan problem med mina knän och fötter så det är ju givet liksom.

Frågade innan idag på Militärkvinnor om tankar kring träning inför GMUstarter och framförallt: marschträning, bålstyrka och benstyrka – det är det som folk rekommenderar att träna inför GMUn. Alltså ska jag skippa att jobba på att få snyggare axlar och biceps ;). 

Skämt åsido, helkroppsstyrka är jätteviktigt. Kroppsträning, eller att göra övningar med en viktväst exempelvis, det kommer vara guld värt ute i skogen sen med ett vapen i näven när en springer runt.

Om jag är nervös?

Självklart. Vem är jag om jag inte är nervös? Men är också otroligt taggad och laddad inför starten. Det ska bli så galet kul, och jobbigt. Säkert förjävligt. Men kul. 

Förresten kommer ju min utbildning innebära stora förändringar i CFG, och det kommer jag skriva om i helgen, så don’t worry. You will know soon.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.