Äntligen har jag fått mina m90 kängor

Äntligen börjar det kännas på riktigt. Bara några få veckor kvar innan jag börjar och att skorna är hemma gör det ju lite lättare att förbereda sig.

Kängorna är i läder och de är stenhårda och stela, så mitt första projekt var att mjuka upp dem enligt riktlinjer jag fick av dem på regementet.

M90 kängor

Igår: blöta upp med varmt vatten inifrån så att de värms upp (bara några minuter, stod tydligt på internet (hehe) att de inte fick bli för varma). Sen ut med allt vatten, på med dubbla sockor jag fick med och sen satt jag i soffan med dem hårt åtsnörade en stund och sen diskade jag en stund.

Idag: ska de smörjas in ordentligt med en slags skokräm jag har fått som ligger någonstans i något fack i lägenheten. Tur att jag bara har 41 kvm att leta på……… 😉 Sen minns jag inte om jag skulle ha dem på eller inte när de är insmorda, men lika bra att dra på dem och sitta och skriva på datorn va?

Min plan för kommande vecka: Ha dem på jobbet. Ska jobba tre och ett halvt pass nästa vecka och varför inte ha dem? Behöver vänja mina fötter och behöver få dem ingångna lite mer. Hoppas bara de där blåa plastskydden vi har hos brukarna fungerar och inte är för små…. 😉

Efter det tänker jag även ha dem ute i skogen ett par gånger, öva på att rengöra ordentligt (vilket var superviktigt sa dom) och sen mest försöka lära mig att snöra på dem ordentligt på en gång så att de inte behöver bli justerade, om de klämmer åt för hårt eller för löst ni vet.

Mvh övertänkaren. 

Hoppas ni får en trevlig fredag! Jag ska ut och springa milen alldeles strax, ska bara dricka upp kaffet. Sen blir det…… ja, det vet jag inte riktigt. Inga klara planer idag, förutom att H kommer hit ikväll, äntligen!

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.