Måndagsträningen blir alltid extra bra

Måndagar är lika med magträning, eller hur? 30 reps på första övningen och 15 på andra, fyra gånger om! ?? Ni följer väl @claratoll (mig) på instagram?

Publicerat av Clara Färdiga Gå den 8 februari 2016

Idag är det måndag, om det är någon som missat det. På måndagar brukar alltid mina pass bli extra bra tycker jag, vilket det blev idag med. Körde först två timmar tyngdlyftning, vilket kanske var mest för att jag var lat och långsam idag, men jag lade på några extra set för att se hur min axel kändes. Axeln kändes bra och ville vara med i leken igen efter att ha varit lite överansträngd. Så imorgon kan jag nog träna överstötar igen på riktigt (som jag inte kunnat göra på ett litet tag).

Efter tyngdlyftningen tränade jag idag mage, övningarna ovan och hängande benlyft. Ofta är jag ganska glömskt när det gäller magträning, så därför har jag tänkt börja träna det på måndagar (mage=måndag, same thing). En stark bål är viktigt i roller derby, tyngdlyftning OCH vardagslivet… Kan ni tänka er? 😉

Genom att ha en stark bål orkar man hålla uppe överkroppen, vilket leder till en snyggare hållning! En starkare bål om man är derbyspelare leder till snyggare derbystance och (förhoppningsvis) snyggare tacklingar, samt att du klarar att ta emot tacklingar på ett helt annat sätt. I tyngdlyftning så är det nästan A och O att ha en stark bål. Behövs i hela lyftet, från golvet till raka armar.

Det finns många sätt att träna bålen, de här två övningarna är bara några av de jag gör. 30 repetitioner på första övningen och 15 på andra, upprepa fyra gånger!

2 Comments

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.