10 saker att göra istället för att äta när man är uttråkad.

Jag har verkligen INGENTING att göra idag…. Finns det något gott i kylskåpet?

Det här är verkligen jag i ett nötskal. Speciellt om jag är hos mina föräldrar. Fika, godis och allt såntdär. Ni vet. Jag älskar godsaker. Egentligen handlar det inte om att jag inte tycker att jag själv inte ska få äta onyttigt. Utan det är för att jag är uttråkad. Jag har inget annat att göra än att äta (finns alltid något att göra såklart, men äta är ju kul). Så därför kommer jag idag med tio tips på vad ni (och jag) kan göra istället för att äta! 😉

  1. TA EN PROMENAD. Gå ett varv runt kvarteret, ta en lång promenad till grannbyn eller gå till gymmet. OBS: gå INTE till ICA, det är bara dumt. Där finns det mycket gott…. 😉
  2. TA ETT GLAS VATTEN. Ofta när jag är sugen på något räcker det ibland med ett glas vatten. Ni vet ett glas iskallt vatten direkt från kranen. AMAZING.
  3. MÅLA NAGLARNA. Gå ut med soporna. Gör något för dig eller för någon annan. Baka inte, det är dumt. 
  4. RENSA UT GAMLA, SLITNA KLÄDER. Rensa ut allt du aldrig använder längre. Skänk till röda korset eller kupan.
  5. RING EN VÄN. Ni vet, vänner är bra. Ring inte någon som säger åt dig att äta något bara… 😉 Kombinera med att gå en promenad, så slår du två flugor i en smäll.
  6. TA ETT BAD. Eller en lång, härlig dusch om du inte har ett badkar. Ta ditt bästa schampoo, gnugga ordentligt och bli riktigt fräsch och fin.
  7. MEDITERA. Eller stick ut på en löparrunda. Inget med något krav, utan gör det för avslappning.
  8. GÅ INTE TILL KYLEN. Det är det bästa tipset. Går du dit så kommer du högst troligt ta något (åtminstone jag). Istället är det lika bra att inte gå dit alls.
  9. SE EN SKRÄCKFILM. När jag ser skräck mår jag alltid illa –> vill inte äta eller ens tänka på mat. Ser dock aldrig skräckfilmer själv, men lovar att om ni är lika känsliga som jag så fungerar det perfekt.
  10. FUNDERA. Är det värt det? Vad händer om du tar den där chokladbiten? Kanske ingenting. Kanske massor. EN chokladbit till kanske inte gör något, men om det är sjunde gången det händer den här veckan, och om det händer väldigt ofta, ja, då kanske det är värre? Tar du hand om din kropp? Är det en investering i dig själv att ta den där chokladen?

Alltså. Småätande är aldrig bra. Se över dina vanor, ät ordentliga mål och se till att du blir mätt. Sätt dig själv inte i situationer där det äts och äts fika varje dag. Varje rast på jobbet. Fika inte med dina vänner när ni ska ses. Gör något annat. Något aktivt. Undvik situationerna. Var snäll mot dig själv. Det är okej att vara onyttig ibland, men inte varje dag. Inte hela tiden.

2 tankar på “10 saker att göra istället för att äta när man är uttråkad.”

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: