• vardag

  10 saker jag alltid saknar när jag är utomlands

  Först och främst (om än lite insnöad här) så saknar jag min cykel något enormt. Saknar att cykla överallt, vart jag än ska. Den här cykeln har vart min vän på många äventyr de fyra år jag haft den och förhoppningsvis minst lika många år till.

  Sen saknar jag Max och alla goda burgare. Alltså. Tänk en crispy no chicken eller vad nu deras bönburgare heter (byts alltid namn), en lyxshake och lite pommes med peppardippen. Halleluja.

  Kall lättmjölk.

  Min soffa, med ett avsnitt av Nashville, ett glas kall mjölk och en macka med Nutella på. Herregud börjar nästan gråta nu.

  Min fina favoritstad Örebro. Saknar att gå runt på gatorna, vandra i Oset, filma fina stories vid slottet eller Nikolaikyrkan, äta på Burgerlove på stortorget och ba va där. I mitt Örebro.

  Oset alltså ♡

  Saknar att hänga med alla mina vänner. Att träna på mitt favoritgym med folk jag tycker om. Att prata skit och kolla på en dålig film och äta dipp med chips. Att bara vara.

  Dricka mitt morgonkaffe och skriva mitt morgonblogginlägg.

  Bara vara hemma i min lägenhet och inte behöva ta mig någonstans på hela dagen, förutom till gymmet. Bara vara med mig själv.

  Att åka på äventyr, antingen med mig själv bara, eller med någon fin vän, eller vafan, hela Örebro Roller Derby. Så många äventyr vi vart på. Sundsvallscamp bland annat. Eller i Malmö. Eller bara alla turer till Stockholm, Norrköping eller så. Eller ja, bara äventyr tvärsöver gatan, de är bra på att hitta på kul saker. Eller bara ses och fika. Rd-gänget är ett bra gäng helt enkelt.

  Allt som jag inte har. Vilket är svårt. Varför är jag aldrig nöjd med det jag har. När jag är hemma vill jag bort och när jag är borta vill jag hem. Svårt att ba… nöja sig tydligen. Har ni också det problemet?

 • Blogg,  vardag

  Mitt enda beautyinlägg eller om att sminka sig när en tränar

  träning och smink

  Träning och smink

  För ett tag sen blev jag taggad i en beautyutmaning av Nadine (också känd som okynnescoachen)…. och har efter det funderat en HEL DEL på hur smink skulle passa in på min blogg. Min blogg handlar liksom om att vilja träna, om att komma igång med träningen och en hel del om vad som händer på utsidan. Inte jättemycket om utsidan och om hur träning kan förändra ens utseende, så smink kändes lite off först.

  Men sen kom jag på det – jag kan ju skriva om träning och smink. Hur jag tycker det funkar med träning på gymmet, hur det är att alltid gå i träningskläder och om att aldrig någonsin ha använt läppstift (mer än på teatrar eller uppvisningar av olika slag). 

  träning och smink

  So, this is the osminkade sanningen of me self.

  Typ såhär ser jag alltid ut. Ibland (om jag orkar) så sätter jag på mig lite mascara och oftast har jag håret uppsatt.

  Tidigare, när jag gick i högstadiet, var det värre. Då var det sminklager på sminklager och sen ett lager smink till för att täcka alla finnar som kom av sminket. Sen skaffade jag pojkvän som sa ”du är finare utan smink”-ish vilket jag också var, så sen dess har jag väl ungefär slutat sminka mig och slutat bry mig.

  Att jag läser en utbildning där allt handlar om träning och det enda jag sysslar med är träning av olika slag – ja, det gör inte intresset större. Produkterna jag har hemma just nu är inga höjdare heller, jag får liksom utslag av dem (om jag svettas med dem) hehe. Och att inte kunna svettas med smink gör hela mitt liv opraktiskt, så ser ingen praktisk anledning längre till att sminka mig.

  Däremot är det väldigt kul att sminka sig och piffa upp sig för fest och event. Och eftersom jag aldrig sminkar mig (mer än mascara) så blir det verkligen en stor skillnad och jag känner mig skitsnygg.

  träning och smink

  Vad jag faktiskt använder förutom mascaran:

  OM jag sminkar mig så är det mycket guld. Det mesta jag gillar är i guld, så kanske inte så konstigt. I våras var vi i Canterbury i England och då hittade vi en grymt bra butik med massa härliga tvålar, schampoon och allt sånt som luktar gott, OCH smink såklart. Köpte den härliga guldögonskuggepaletten som ni ser i bakgrunden här ovan. DEN är min favorit. Den är skitbra. Blir alltid skitsnyggt. Skulle aldrig drömma om att ha någon annan ögonskugga.

  Nu under sommaren har jag även haft lite brons-puder (heter det ens så?) meeen min solbränna börjar dala så tar mindre och mindre sån för partykvällar för vill inte se ut som om jag precis fått en solariesession på endast ansiktet hehe.

  Om ni kollar på bilden högst upp hittar ni även en BB-cream och en concealer men….. tycker verkligen inte om dem hehe. Använder bara om det är en finn-kris, men annars väldigt sällan. Sen ser ni även såna där eyelinergrejer längst upp (en i guld också såklart) men de… ja, de mest står på hyllan.

  träning och smink

  Hudkrämer däremot – det har jag för mycket. Här är mina två nuvarande favoriter. Body butter och en hudkräm som jag gjorde för snart fyra år sen (!!). Den innehåller bivax och rapsolja bara och den har jag kokat själv.

  En gång i tiden drev jag först UF där jag gjorde hudsalvor, och sen drev jag ett företag i ett och ett halvt år där jag gjorde ungefär samma sak. Kan ni tänka er? 😉 Det här är sista hudsalvan som är kvar, men alltså. Kvalitén på salvorna, de är ju magiska. Fick slänga de som jag gjorde på olivolja efter ett och ett halvt år (som var kvar) för att de hade unknat (säger man ens så?) men de med rapsolja, ja, de funkar ju tydligen fyra år senare. Ska hem till föräldrarna antagligen nästa helg, ska försöka göra mer då.

  träning och smink

  Den sminkade sanningen om mig själv.

  Skillnaden här – håret uppsatt och mascara. Tycker liksom inte det behövs mer om en ska jobba med träning. I era jobb kanske det är annorlunda. Eller så tycker ni det är så himla kul att fixa i ordning er, som jag också tycker att det är ibland. Att stå och bara fixa sig fin inför något speciellt eller för inget alls, det är himla mysigt.

  Läs mer: Elin skriver om smink och retuschering i Photoshop.

  Tänk om någon skulle säga till högstadie-Clara att universitets-Clara känner sig mest bekväm utan smink. Blir nästan tårögd av tanken. 

  Beautytag continues:

  Bossbloggen – vore så kul att veta hur du tänker kring smink ur ett chefsperspektiv. Mycket smink, lite smink, mjuk eller hård sminkning? Sen är jag nyfiken på vad Paulina tänker om smink och psykologin runt om den. Sen vill jag veta vad cykel-Clara tänker om smink, hon är ju i samma träningsbubbla som jag är. Hur funkar det att vara sminkad om det är dags för ett distanspass på cykeln?

 • Blogg,  vardag

  Ont i axeln eller om att vilja följa Arns fotspår

  Visingsö clara

  Här sitter jag och är lite ledsen. Vet ni varför? Jag har ont i min axel och jag får inte träna för jag har en jävla hosta. Det skulle jag kunna gnälla hur mycket som helst om men istället delar jag med mig av bilder från i somras när vi var på Visingsö och cyklade runt.

  wp-1474571194721.jpg

  Känner ni till serien om Arn? Den svenska bokserien/filmserien som Jan Guillou skrivit? Den har iaf min familj nördat ett väldigt bra tag, och i somras tog vi tag i saken och besökte ännu ett par ställen i storyn. Hittills har vi vart på Gudhem och Varnhem och allt runt där, Skara Domkyrka är de också i.

  Nu har vi bockat av Visingsö och det slott kungen bodde i då. Eller kungarna. Enligt boken dog ju alla hela tiden känns det som. Obs: det var ett tag sen jag läste böckerna, så minns inte exakt.

  visingsö clara

  Vi försökte bada också, men vet ni vad? Det var SÅ SJUKT KALLT i Vättern. Otroligt orimligt iskallt. Mitt i sommaren. 26e juni. Då borde det väl vara varmt? 😉

  Visingsö

  Här är ruinerna av det slott/borg som låg här en gång. Nedanför här är den lilla gräsplätt som enligt boken Kung Knut ska ha dödat Kung Sverker. Ganska häftigt att ha varit där ändå.

  Nu är det bara det heliga landet som vi har kvar att besöka egentligen. Jerusalem vore väldigt häftigt att besöka för många andra anledningar, inte bara för Arns skull. Typ som platsen där ”slaget om grisarnas berg” utspelar sig.

  Har ni sett Arn-filmerna eller läst Arn-böckerna?

  Förutom att vilja cykla runt världen, eller egentligen bara träna nu då, så  är det mycket annat som händer. För en gångs skull har vi en del på tränarprogrammet att göra, samtidigt som jag fixar en webkurs (lansering 10 oktober), samtidigt som jag fixar för att GIH ska fylla 50 år, för att vi ska ha en bootcamphelg i Örebro och så är det seriespel två veckor senare. Bloggen kommer lite vid sidan om, hoppas ni inte är alltför ledsna för det! Jag har hört att jag ska ha ledigt ibland också och att jag ska ta hand om mig själv, så det är det jag gör ikväll. Bara vilar med hockey först, sen en serie och stickar något som skulle bli en filt men jag vet inte riktigt längre vad det blir. 😉

 • Blogg,  Clara Färdiga Gå,  vardag

  Vinst i EM-kvalet och hur är det annars Clara?

  Foto: Thomas Johansson/Tt / TT NYHETSBYRÅN
  Bild från Expressen av Thomas Johansson

  Först och främst: VI ÄR KLARA FÖR EM! I sommar spelar vi slutspel i Holland, och jag tror nog att jag kanske ska ta mig en tur dit i sommar. Det är ju ändå inte så långt.

  clara toll

  Annars? Blir bara mer och mer kändis i den här stan, utan att skryta eller så, men efter att jag var med i Sv Kyrkans tidning så har jättemånga (tre) mailat om att få vara med och träna världens bästa tjejgäng Fotboll För Alla Tjejer! Hur kul som helst! En av tränarna är klara, antagligen kommer det bli tre till! Ska försöka ta en bild när alla tränare är där, så det blir en bild på en samlad trupp!

  idrottshuset

  Tränarprogrammet då? Vad gör ni den här terminen? Ja, det kan man undra… Nej, men faktiskt, nu har jag nog förstått. Vi läser om elitsatsningar den här terminen. Egentligen känns det väldigt förberedande för nästa termins c-uppsats, men ja, det är om elitträning. Vi ska skriva om träningsplanering för en idrott, om hur man lägger upp träningen på en vecka, samtidigt som hur man tänker om ett helt års träning. Macro-cykler, meso och micro-cykler.

  Det kommer bli en hel del jobb framöver. Det är mycket artikelläsningar, det är mycket tänkande och det är mycket av det mesta. Känns som nivån (äntligen) steppar upp ett steg på utbildningen. Nu förväntas vi kunna saker. På ett bra sätt alltså. 😉

  Skrev denna tweet innan idag med, och känns som att några i min följarskara också tycker som jag. Lotta Schelin har ju pratat om det i media ett par dagar nu, läs ex här om du missat det. Vore väldigt kul att få undersöka hur idrottare känner hur mensen påverkar deras prestation, hur p-piller, p-stavar och sånt påverkar. Vi får väl se, måste diskutera idén med mina lärare först!

  stan smith pride

  Idag har vi varit och besökt både Backahallen och Idrottshuset som är på bilden ovanför den här ovan. Varför? Jo, vi skulle nämligen träffa tränare i olika elit-föreningar i stan, och få höra om deras verksamhet, hur de lägger upp träningen och sådär. Så vi träffade Eric från Örebro Tennisklubb och Matilda från Örebro Volley. Imorgon ska vi träffa en orienteringstränare, och sen ska vi få träffa någon från ÖHK, ÖSK och till slut KIF Örebro. Efteråt ska vi sammanställa våra tankar från det och presentera för varandra på något sätt som säkert blir bra sen, hur det ska gå ihop, ja, det kan man undra nu! 😉 

  örebro stad

  Förutom det är jag sjuk, men blir nog frisk i helgen, hoppas jag. I helgen är sista helgen på introduktionen, så imorgon ska vi gå igenom hela stan med alla sektioner och köra massa lekar och viktiga tävlingar! Sen på kvällen ska jag jobba på Örebro Kårhus, något som jag brukar göra ibland. Det är ju studenternas uteställe, och för att det ska drivas så är det studenter som jobbar där gratis. Det är ett av många sätt som Örebro Universitet bjuder på för engagemangsgrejor. Superkul är det!

  Sen är jag igång med gruppträningarna! På tisdagar och torsdagar tränar jag för Bra Kropp, som jag berättat tidigare om. Nästa vecka, vecka 38, kommer vi även dra igång på söndagar! Hör av er NU om ni vill träna med mig då!

  Nu är det dock dags för den här sjuklingen att kolla på en träningsdokumentär jag fått rekommenderad mig. Ska se den nu och utvärdera om den är något för er att se 😉 Ta hand om er fina, och träna för mig, eftersom jag är sjuk! Kramar!

 • Blogg,  träna med Clara,  Träning,  vardag,  Värt att tänka på

  Jobb och jobb och jobb

  Expresso house

  Vet ni vad jag gillar? Att jobba.

  Jag gillar att jobba med det som utvecklar mig som person, det som utmanar mig och det som driver mig framåt. Jag gillar att hitta nya utmaningar, nya möjligheter, nya tankesätt. Jag gillar att dra igång projekt i områden som jag egentligen inte har en aning om hur det funkar, men som resultatet har blivit riktigt bra!

  Jag gillar att arbeta med andra människor. Jag gillar att jobba med andra personers utveckling, se hur de mår bättre och bättre, hur de blir starkare, gladare, osv, osv. Jag gillar att dela med mig av min kunskap, att byta erfarenheter med andra och se hur andra lär sig och vill lära sig mer om träning (och andra ämnen också då).

  Örebro

  Mitt företag driver jag för andra lika mycket som för mig själv. Samtidigt som jag coachar andra till framgång tänker jag att jag också utvecklas. Jag lär mig mer om träning, om kroppen och om hur det fungerar i praktiken. Jag lär mig om hur människor fungerar på det psykiska planet lika mycket som det fysiska. Jag lär mig om hur människor fungerar i grupp, och hur människor fungerar enskilt.

  Jag lär mig om hur man motiverar en som är i min ålder mot hur man motiverar någon som är det dubbla. Jag lär mig om hur jag kan prata med en 30åring, mot en 60åring. För mig är inte personlig träning att bara träna någon ett pass och sedan är det slut. För mig är det att ha en kontakt med kunderna om både träning och hälsa, deras välmående och allt som händer runtomkring.

  Lika mycket som det handlar om träning handlar det om välmående och bli stark i sig själv. Att bygga på sin självkänsla är lika viktigt som att bygga på sina muskler.

  Älskar att kunna kalla träning för jobb! 😉 Om någon timme åker jag till Stockholm, för imorgon ska jag till Blogger Boot Camp! DET ska bli kul, föreläsningar och träning blandat i en enda kompott! Love it! Hoppas ni också får en bra helg!

 • Blogg,  vardag

  Stockholm baby

  Stockholm

  Igår var jag i Stockholm och turistade med en av alla jag träffade när jag pluggade i Oxford! Min fina vän (plus hennes bror) har rest runt i Europa och sett allt möjligt roligt, och slutade då med Stockholm och mig. Vi vandrade runt i innerstaden i sammanlagt två mil, för här skulle vi vara hälsosamma bestämde de när jag kom och inte ta tunnelbanan någonstans….

  Clara Toll Stockholm

  Men det var så roligt! Såg delar av staden jag aldrig sett förut, saker och ställen som jag inte vanligtvis skulle titta på eller göra, så det var riktigt kul! Vi åkte skridskor i Kungsträdgården och drack varm choklad i caféet som ligger i det gula huset på bilden ovan.

  Clara Toll

  Vi kikade in i massor med kyrkor och ett museum i Slottet, åt på Vapiano (för att de gör så god pizza) och fascinerades av en jättetrång gata i gamla stan (bilden under). Vi testade på en Ice Bar och vandrade runt halva Djurgården.

  claratoll

  Stockholm

  Kanske skulle man börja turista mer i städer i Sverige, inte bara när man åker långt långt bort? 😉 Aja, det var en bra semesterdag, och idag är jag så trött i benen, så idag ska jag ta det lugnt på vår fotbollsträning och senare med Nerike Knockouts! Nu ska jag skriva labbrapporter, läsa ”roliga” artiklar och fundera över andra problem här i livet!

 • Blogg,  tränarprogrammet,  vardag

  Way down we go

  Winter

  Så, den här låten, det är nog den jag spelar ABSOLUT mest just nu. Den är SÅ SJUKT BRA. Ryser nästan fortfarande när jag hör den.

  Annars då? Det är lördag, det är soligt ute och en vecka med massor med roliga saker när nästan över. Nästa vecka blir (om möjligt) ännu roligare, för ska till Stockholm och träffa en av mina vänner från tiden när jag bodde i Oxford! Det ska bli så kul!

  På tränarprogrammet har vi just nu en delkurs där vi genomför och skriver om olika träningssätt för äldre, så vi har provat på ett seniorpass bland annat, nästa vecka ska vi ut och springa och sen som examination ska vi planera ett eget pass för seniorer (som egentligen är resten av klassen). Har jag sagt att min utb är typ den roligaste jag vet? 😉

  Sen ska vi såklart skriva x antal sidor om varför det passet är bra och hur man kunde gjort annorlunda och hur vi kopplar det till den senaste forskningen och….. Ni fattar.

  Men jag mår bra mina vänner! Mår ni bra? Vad gör ni idag? Strax ska jag iväg in till stan, ska träna och shoppa lite smått, sånt som kan behövas! Ikväll är det personalfest och imorgon ska jag skriva träningsschema till två av mina kunder!

  Adjö mina fina!