Fem fina bloggtips om träning och hälsa

Hej på er! Brukar ni kika tillbaka på er själva för något år sen? Såhär såg jag ut för två år sen, glad, stark och lite mer mörkhårig. Funderar så mycket på om jag ska färga mörkt eller ljust. Saknar det mörka….

Idag tänkte jag bjuda på fem tips på bloggar jag följer just nu som skriver om träning och hälsa på olika sätt. En skriver mest om tatueringar och sånt, men det inlägget passade väldigt bra in i det här med hälsa tyckte jag!

Pischa

Hon driver Wörkout Sverige och är så himla grym och inspirerande, det är inte många som peppar mig lika mycket till både business och träning just nu som henne! Älskar att följa med bakom kulisserna på instastories, läsa hennes blogginlägg och se vad hon jobbar med.

Elna

Elna bloggar om cykling och träning och sitt barn och mycket om business och olika saker som händer i hennes företag, nu när hon lämnat mammaledigheten. Får massa inspiration och längtar efter vår och cykelsäsong!

Anna

Anna ger nio knep för att få till ett lättare långpass. Gillar att följa henne rent allmänt, men det här inlägget är lite extra bra, kika in där!

Lina

Lina lurade mig, trodde hon skulle skriva om att simma utomhus i inlägget ovan, men det var faktiskt inomhus-simning hon tipsade om. Kika in på hennes blogg och läs om de tio anledningarna för att simma inomhus på vintern.

Emilia

Emilia skriver inte så ofta om träning, utan skriver mycket om tatueringar och bullet journal (visste ni att hon tatuerat mig?), men tyckte att inlägget passade in här. Hon tipsar om att kartlägga sitt mående i sin bullet journal, men går ju att kartlägga så mycket mer om hälsa och träning. Brukar ni göra det? Här gör hon en mood tracker för att se över hur hennes mående förändras under menscykeln, och ett annat förslag kan ju vara att göra en training mood tracker, alltså se hur humöret efter (eller innan) ett träningspass förändras över tid. Kanske är motivationen högre på måndagar än torsdagar?

Såhär ska mitt 2018 bli

Äntligen är det dags att lämna 2017 bakom sig och starta 2018, eller hur? Är helt pirrig i magen, älskar att avsluta och starta nya saker, och bästa grejen är väl ändå nya veckor, nya månader och sen ett helt nytt år? Så många möjligheter, så många chanser att skapa något bra!

2018

En sak jag vill lära mig: Att koda! Ska ta tag i den där lilla drömmen på riktigt nu. Ska försöka hitta någon kul facebookgrupp som peppar mig, eller någon bra onlinekurs eller något. Någon som vet något?

Det här vill jag testa på: Massor med nya sporter, men främst american football! Kanske golf, pingis, tennis, klättring? Vad tycker ni att jag borde testa?

En sak jag måste våga minst en gång: Gå fram till en cool person och säga att personen är cool. Brukar lyckas hänga på olika roliga saker där många riktigt coola människor finns så i år ska jag banne mig våga gå fram och prata med de där personerna. Ta en bild. Vara lite fangirlig. Kooooom igen Clara, you can do this.

En sak jag vill köpa till garderoben i år: ett par riktigt snygga sneakers. Mina jag köpte förra sommaren är fortfarande mina favoriter, men är sugen på ett par röda. Vita är inte så praktiskt nämligen, åtminstone när en heter Clara och är en person som vill vara ute mycket.

Träningsform jag tänker satsa på: Tror det mest kommer bli allmänt starkare och snabbare faktiskt. Det där luddiga målet där man inte blir bäst på något men lite bättre på mycket. Vill gärna springa Tough Viking igen, och då behöver jag vara bra på allt. Typ. 😉

Ett äventyr jag vill åka på: Skulle mer än gärna åka till London och Oxford i sommar och fira midsommar där! Vill åka tillbaka till mina hoods i Oxford och mysa på mina gamla favoritkaféer, åka tillbaka till skolan jag gick på, och allt sånt! Vill fira midsommar i Hyde Park i London och äta mat på Camden Market. Hyra en cykel och cykla runt lite därnere och hoppas på att det inte regnar för mycket. Äta Fish and Chips HÄR.

Ett sparmål jag har för 2018: Jag skulle mer än gärna vilja spara inför att köpa en lägenhet någon gång, men först vill jag börja spara för mitt fuck-off-konto, som ni kan läsa mer om i Economistagruppen på facebook! 😉

Något jag ska fokusera på: Utvärdera mera och tänka efter. Är väldigt bra på att avsluta, men glömmer ganska ofta att utvärdera. Vill ju komma framåt, och då behövs reflektioner!

För att få mer vardagsglädje ska jag: Ta mer ansvar för att träffa mina vänner och bara umgås. Kanske ha chipsätartävlingar, hitta någon att gå riktigt långa långpromenader med eller gå på jobbiga träningspass med.

Något jag gärna vill ha mer av: Värme och sol och inte regn under sommaren haha! Behövs mycket mer sånt tycker jag allt. Vill gärna vara en pepparkaka i slutet av sommaren!

Något som inte får följa med från 2017: Perfektionism och stress.

Mitt ledord för 2018: Styrka.

De bästa träningsgrupperna på facebook

Hej på er och god förmiddag! Det är onsdag, det är Guerilla Office och jag jobbar med lite allt möjligt idag. Först fixade jag lite med volontärerna inför Stora Influencerpriset som jag är ansvarig för, nu tänkte jag skriva det här inlägget, sen ska jag fixa lite med min egna fest nästa vecka, springa en runda, hålla gruppträning ggr 2 och panta. Vet ni, jag har inte pantat sen jag flyttade in i lägenheten i mars. Skulle ta ut min lilla påse och såg en stor hög med flaskor och burkar bakom. Mest Nocco cola såklart. Vad trodde ni? 😉

De bästa träningsgrupperna på facebook är:

Min tid för träning

Är min egna träningsgrupp, och den är givetvis den bästa av den bästa. 😉 Här är det djupa frågor ibland, enkla frågor ibland och framförallt fokus på att träning ska vara lätt att genomföra. Inte så komplicerat, inte så konstigt. Alla träningspass som blir genomförda är bra. Alla får plats. Välkomna in.

Träningsgäris

Såhär är beskrivningen: ”Facebookgrupp för oss som gillar att träna men även gillar chips, pommes, öl och livets andra härligheter. Alltså en träningsgrupp utan vikthets och kostråd utan bara träning utan hela livsstils-kitet. En grupp där vi kan peppa varandra, ge varandra tips och råd. Gruppen är alltså snubbfri, fri från viktsnack och snack om mat!”

Idk about you men älskar sån inställning.

Läs mer: 10 sätt att skapa träningsmotivation

The Pathetic Runners Group

Detta är nog den roligaste och mest stöttande löpargrupp jag hittat på facebook. Älskar namnet, älskar känslan i gruppen, älskar stämningen.

Den är på engelska, så kanske därför den är rolig, Idk. Gå med om du känner dig patetisk som löpare. Jag gör det gärna.

Löparbössan

Är en facebookgrupp där folk skänker pengar till höger och vänster för att hjälpa andra medlemmar få springa sina drömlopp. Stora lopp är dyra, men kanske har du en tia över till att andra får springa sina drömlopp, så kanske du får en slant tillbaka när det är din tur?

GladFriStark

Är min branschkollega Malins fb-grupp. Hon är grym på att peppa till vardagsmotion, peppa en att vara snäll mot sig själv och allt sånt där. Bra träningsgrupp helt enkelt.

Tränande veganer

Är en grupp jag är inne i och läser i ibland. Är inte helvegan, men måste verkligen inte äta kött, så tar mer än gärna till mig deras tips och idéer, även om jag inte kör fullt ut. Tycker det är bra stämning, bra pepp, bra motivation i den gruppen. Lite alla möjliga träningsformer i den, vilket är grymt kul!

Team Snigel

Den här fbgruppen blir jag alltid så glad över.

Det spelar nämligen inte någon roll om vilken tid du får på 10 kilometer, men att du har sprungit 10km, det är riktigt galet bra.

Cyklistbubblan – för oss som cyklar

My guilty-pleasure. Haha den här gruppen är för bra. Här går jag alltid in när jag är bitter efter att ha cyklat i morgontrafiken för att få vädra av mig, förutom att jag inte behöver skriva något själv för att alla andra är mer bittra än vad jag är. Obs, ingen grupp för veklingar utan om ni går med måste ni nog tåla lite humor och inte tillhöra gruppen lättkränkta personer. I gruppen måste du alltid ta cykelpersonernas sida. 😉

Det här är de bästa träningsgrupperna på facebook helt klart, iaf just nu. 

När jag hänger i en fb-grupp för träning så vill jag inte ha fokus på viktuppgång/nedgång, vill inte ha fokus på tider, på prestation, utan jag vill hellre ha fokus på motivation, på utmaningar, på känslan. Vill gärna se tips på övningar, på löparrundor, på träningspass, på snygg teknik i ett ryck eller liknande.

Vad vill du ha i en bra träningsgrupp?

Finns det fler bra grupper som jag missat att lägga till?

Min höst 2017

Mari och Helena har bloggat om sina höstar och jag blev sugen på att fylla i den här listan jag med, så here it goes!

Hösten 2016 i Örebro var ju riktigt fin faktiskt. Längtar tills det ser ut såhär ute!!!!

Beskriv din höst med tre ord. 

Utmaning, svettigt och härligt.

Vad är det bästa/sämsta med hösten?

Bästa är alla soliga dagar ute och regniga myskvällar inne. Sämsta kan väl vara när en MÅSTE vara ute (mest cykla) och det regnar i sidled och motvind överallt. Hehe. Örebro <3

Hur höstmyser du?

Med en bra serie, en kopp te och med min lille gosegris.

Hur ser din höstoutfit ut? 

Haha denna ickemodebloggare. Ja, det är väl träningskläder, en stor hoodie eller något sånt. Kanske jeans och lite snyggare kläder ibland. Snart blir det ju militärkläder, känga m90 och allt vad det heter. Kan inte riktigt det där än. 😉

Hittade även denna bilden från förra hösten. Ser ni vilka fina vänner jag har i laget eller? Ska bli så tråkigt att lämna de här i 9 månader.

Vad har du på To Do-listan just nu? 

Ska bokföra, ska betala en räkning, och sen ska jag redigera podden som ska ut på söndag.

Bästa musiken för regniga dagar?

Antingen denna lugna listan eller någon peppig lista. Eller typ Rihanna. Rihanna funkar alltid.

Vilka serier rekommenderar du andra att följa? Eller kanske någon sevärd film?

Ja, förutom Game of Thrones jag vill börja om (men inte förrens sista säsongen är slut tror jag), så finns ju Empire. Snart börjar nästa säsong. Är väldigt galet peppad på den.

Vilken är den höstigaste maträtten?

Öh. Finns det årstidsmaträtter? Kanske en soppa? Haha inte vet jag. Har ni några tips?

Såna här kvällar ser jag fram emot allra mest. Såna där med tända ljus. 

Var hänger du helst på helgen?

Om fem veckor börjar jag ju min GMU så då kommer säkert helgerna helst spenderas sovandes i sängen för att återhämta mig. Annars gillar jag ju gymmet, eller att vara med någon fin vän. Äta mat? 😉

Har du någon inplanerad resa för den närmaste tiden?

Faktiskt så planerar vi att åka till London om några veckor! Sista äventyret innan jag rycker in! Ska bli väldigt roligt och mysigt att åka dit 🙂

Hur förbereder du dig för vintern?

Leta upp alla varma stickade kläder, köpa gott te, se över honungsförrådet och tagga alla dagar ute i skogen och hoppas på att det kommer vara lite snö i GBG åtminstone.

Hur ser din höst ut i år?

10 sätt att skapa träningsmotivation

I samarbete med Rabble.se tänkte jag nu bjuda på 10 sätt att bygga upp träningsmotivationen inför hösten. Spelar ingen roll om du tränat länge eller är helt ny, det här är tips som utmanar, för dig som vill testa lite nytt. Rabble.se är en hemsida och har en app med mängder med olika erbjudanden, bland annat Actic då, och så har de rabatt på bookbeat, en tjänst där du lyssnar på ljudböcker! Perfekt för en lång cykeltur!

10 sätt att skapa träningsmotivation

1. Boka in dig på något helt nytt träningspass, eller varför inte ett helt nytt gym?

I Rabbles app (som jag visar längre ner hur den fungerar) hittar du 5 (!!!) träningspass helt gratis på Actic, och vet du vad? Jag håller ju Aqua Bike (se redskap på bilden under) på onsdagskvällarna på Actic Eyra i Örebro, och varför inte använda appen och erbjudandet så du kan gå på mina pass? Säg till i god tid dock, de passen är ofta fullbokade.

2. 10 pass avklarade = nya träningsskor.

Vad är det du allra mest blir motiverad av? Jag som älskar att köpa nya kläder, skor, grejer överlag motiverar mig ibland med att genomföra kanske 10 jobbiga träningspass med att belöna mig med en ny träningsväska, eller nya skor eller sådär. Något jobbigt jag måste klara av och genomföra, eller något projekt inför ett lopp eller så. Vad skulle kunna motivera dig? En yogaresa? Thailandträningsresa? Ett par nya gardiner? Bestäm gärna ingenting som har med mat att göra, mat ska inte betingas med belöning anser jag.

3. Starta en Youtube-kanal och dokumentera din träning!

Alltså jag ÄLSKAR vloggar med folk som tränar. De som springer, cyklar, gymmar, kör thaiboxning eller vad som helst och gnäller om hur jobbigt det är haha. Tycker att det är så kul att hänga med på instastorys också, så om du inte vill starta en youtubekanal kan du ju köra där först!

4. Testa en ny sport!

Vad sägs om att joina Örebro Roller Derby? Varför inte testa tyngdlyftning med ÖKK? Eller nybörjarbrottning? Paddla kanot? Roller derby är helt klart roligast, väldigt opartiskt. 😉

5. 100 mil promenad innan julafton.

Tydligen bara 16 veckor kvar…. 😉 Hur långt behöver du gå i veckan för att komma upp i 100 mil till julafton? Hur mycket klarar du av på arbetstid? Hur långt har du till gymmet? Hur kan du få till mer promenader i din vardag?

6. Anta en galen träningsutmaning med dina kollegor.

Genomför Action Run eller Tough Viking, hört att det ska vara “kul”…. Vätternrundan kanske? Ö till Ö? Finns ju massor med roliga och jobbiga saker att göra med kollegorna, och det finns ju mindre och lokala saker att göra också om tiden inte räcker tid. I Örebro kan ni cykla Hemfjärden runt, eller simma en sväng i svartån… 😉

Bild från målgången på Tough Viking, helt slut och helt underbart lycklig haha!

7. Sätt världsrekord i något jobbigt.

Bli starkast i bicepscurls. Hoppa högst. Simma jobbigaste sträckan snabbast. Gå längst. Klättra högst snabbast. Lyft flest vikter längst. Vad vill du sätta världsrekord i?

8. Bestäm dig för att träna upp en riktigt snygg kropp.

Även om väldigt få erkänner det så är det här det absolut största och viktigaste målet för många tränande människor. Så varför kan inte du ha det? Uppmuntrar inte till svält utan att bli stark och forma kroppen med muskler såklart.

9. Testa ett nytt träningsprogram.

Det finns program för att böja tyngre benböj, för att springa snabbare, för att orka stå längre på händerna eller skatea snabbare. Ett tips är att köra igenom hela träningsprogrammet och inte köra flera samtidigt, då kommer du inte få samma resultat som de programmen lovar. Gå till en kunnig PT så får du den hjälp du behöver.

10. Läs träningsbloggar och inspireras av vad influencern tränar.

Många lägger ut färdiga träningspass som du kan köra direkt. Vissa tränar hemma, andra tränar på gym, vissa springer jobbiga intervallpass. Almenäsintervallerna är populära har jag hört! 😉

Ladda ner Rabble.se (länk) appen för ANDROID och APPLE här. I appen hittar du 5 gratis träningspass på Actic, som du måste plocka ut i receptionen.

Såhär ser det ut i appen och här hittar du till mitt Actic! Gå till receptionen, visa upp appen och så får du all hjälp och information som du behöver. De är otroligt snälla i receptionen på Eyra, och hälsa från mig, så blir de extra glada! 😉 Obs: går givetvis bra att träna på andra actic-platser, men vill självklart att ni ska träna hos mig!

Redo för hösten 2017

Ser ni vad magiskt? Är så redo för att det ska se ut såhär ute! Älskar soliga höstdagar. Älskar att burra in mig i halsdukar. Först: reflektion över sommaren.

Redo för hösten

1. I höst ska jag göra GMU.

Jag börjar den 16e oktober och det kommer innebära otroligt stora omställningar i mitt liv. Sjukt jobbigt, kul och spännande kommer det bli.

2. Jag ska lansera tre mail-scheman som ni kommer kunna köpa. 

Första ligger redan ute, de andra två kommer när jag är klar med dem! Det är också det enda jag kommer marknadsföra och sådär, kommer ha kvar mina pt-tjänster men det blir lite mindre synligt.

3. Jag ska jobba mycket mer med mina sociala medier, youtube och blogg.

Vilket är jättekul! Är så peppad! Ser mest fram emot min youtube, så hoppas ni prenumererar och kikar där!

4. Ska skriva klart min c-uppsats. 

Tänkte börja i måndags. Förra veckan. Kanske börjar nästa vecka. Kanske inte. 😉

5. Ska planera och genomföra en fest för företaget. 

Ska bli så himla kul att jobba och fixa med det hela oktober! Så himla peppad!

6. Ska åka till London och ska åka mycket (!!) till Stockholm, och så ska jag till Malmö nästa vecka. 

Åh alla dessa resor, älskar ju att vara på resande fot, men ibland är det ju gött att bara vara hemma. Är väl på halvt resande fot just nu, men ikväll kommer jag hem och ska vara hemma tills på torsdag. Det blir skönt!

7. Framförallt ska jag träna inför försvaret. 

Mitt största prio hela hösten. Är ju bara sex veckor tills jag börjar nu. Eller på måndag är det det. Det kommer gå snabbt. Ska försöka få till två löppass i veckan, ett marschpass och övrig styrketräning däremellan. Prion är marsch och löppassen.

Tar med mig den här peppen in i hösten.

Vad ska ni göra i höst?

Sommaren 2017

Hej på er! Idag är det officiellt höststart och jag är så himla peppad!! Älskar hösten faktiskt. Är ju ändå smålänning i hjärtat och vi är ju vana vid regn i flera veckor, så det kommer inte störa mig ett skvatt.

Men innan vi kan blicka framåt är det viktigt att reflektera och tänka till hur det har varit. Så nu tänker jag:

Juni

I juni, kära vänner, mådde jag nog som allra sämst. Det syns också i mina inlägg, i bloggstatistiken och allting. Jag tog examen, kämpade med skoluppgifter jag inte blivit klar med och försökte bara överleva.

Mitt populäraste inlägg var ”starka knän för marschering” som är ett riktigt bra inlägg.

Skrev även recension på utegymmet vid naturens hus, mitt favoritutegym.

Sen var det massor med småsaker som hände, som att jag fyllde år 😉 och lite annat!

Juli

Här började jag äntligen må bättre och det syns i statistiken vilket är himla kul att se! Dubblade nästan juni i juli! 😉

Konstigt nog är mitt gamla inlägg om vad man kan göra istället för att äta när man är uttråkad det mest lästa den här månaden. Det brukar alltid vara topp 5, men det var väl någon som länkade till det så då brukar det sätta fart.

Intervjuade Khalid till Tränarpodden vilket också gav väldigt mycket, har fått mycket beröm och många hejarop för det avsnittet, så kul! Otroligt bra kille det där.

Vi i Bloggar om Hälsa hade även vår julikalender och alla mina inlägg hittar ni här!

Augusti

Måste varit min bästa månad det här året. Måendet har klarnat upp sig, förutom januari så har statistiken vart den bästa det här året och jag börjar äntligen landa i företaget och tanken att jag ska göra GMU snart.

Nej, du får inte kommentera min kropp var det som ni gillat mest och brytt er om allra mest. Sen har ni också läst om vad jag tänker kring att det var 2 månader till jag rycker in, nu är det snart en månad bara! 😉

Det märks även att det var universitetsstart nyss, eftersom många av mina inlägg från Tränarprogrammet har lästs och inspekterats av många läsare. Kul! Hoppas att inläggen inte skrämmer iväg för många!

Sen var det otroligt skönt att dra iväg i tio dagar till Frankrike, det var otroligt jobbigt med plugget men väldigt skönt när både träningsplaneringen och en tenta jag gråtit över blev godkända och ja, nu är det bara en c-uppsats jag ska göra klart innan jag får godkänt och får min examen på riktigt.

Här är en bild från september förra året. Syns att det är lite höstigt va?

Ser så mycket fram emot den här hösten. Ser fram emot GMUn. Ser fram emot att göra nytt i företaget. Men det kommer snart i ett nytt inlägg.