• Företagarlivet,  listor

  Veckans bästa – semestervecka deluxe

  Hallå eller! Har haft en riktigt lugn och skön vecka, med en hel del bad, mycket sol och faktiskt en del jobb också. Skrev ändå en hel del på planeringen för veckan, och det är bara en sak jag inte tagit tag i den här veckan, för vet inte exakt hur jag ska göra med min planerade youtubeserie! Skulle allra helst vilja intervjua olika personer men vet inte exakt hur.

  Veckans skämskudde: ett otroligt tråkigt youtubeklipp som jag lagt upp. Haha. Ojojoj.

  Veckans PB: Satte pb i bänk igår, 47.5kg kan jag bänka nu. Yay!

  Veckans mysigaste: Åka hem till föräldrarna, åka tåg med Zero, bada med Henke osv osv osv. Hela veckan har varit mysig.

  Veckans bästa väder: Att det regnade igår och luften blev fräsch igen. Älskar sol men älskar också regn.

  Veckans svettigaste: La ju upp det här träningspasset på min blogg i torsdags, och sen på fredagen så livesände jag när jag körde passet i min fbgrupp.

  Veckans jobbande: Har framförallt gjort om hemsidan den här veckan, som ni kanske ser. Syns nog mest om ni använder en dator visserligen. Har fotat lite nytt också, behövdes en uppfräschning! 😉

  Varför ska jag titta på fel del av mobilen liksom……………… haha

  Veckans roligaste: Att Svenska herrlandslaget i fotboll kom så långt som de gjorde! Så imponerad att de liksom kom längre än Tyskland och alla andra gigantiska lag. Magiskt bra spelat.

  Veckans bästa: Att få vila, ta dagen som den kommer och ha tid att göra olika saker som jag velat fixa med, men inte haft tid till.

  Veckans chock: Att det fortfarande är helt okej att massa nazister går runt på våra gator och torg och härjar lite som de själva vill.

 • Företagarlivet,  listor

  Veckoplanering – Växjöplaner och strukturering

  Såhär härligt var det förra året under juli, så ser verkligen fram emot att njuta av sommaren lika mycket det här året!

  Sommarstruktur på veckoplaneringen

  Just nu innehåller inte längre min kalender en plan för varje dag, utan det är mer en flytande struktur över hela veckan, så jag har som större projekt som ska vara klart när veckan är slut. Den här veckan blir det en lite annorlunda vecka, och ni ska få se varför nu:

  • Måndag-onsdag= åka hem till Växjö och semestra lite
  • Torsdag= ledig dag (förutom en PT-timme)
  • Fredag-söndag = SM i styrkelyft (som jag verkligen inte ska på, men Henke ska, så passar på att jobba hemma en hel del här då)

  Så torsdagen är den enda dagen jag hinner träffa Henke ordentligt den här veckan, därav ledig dag då.

  Den här veckan har jag tänkt att syssla med:

  • Youtubeserie om prestationsångest i träning
  • Strukturera upp upprustning av hemsida
  • Medlemsvårdsmöte i Influencers of Sweden ikväll
  • Jobba vidare med mina kunder
  • Strukturera Militärkvinnor på ett bättre sätt

  Förutom det hoppas jag på bad och sol och många sköna härliga dagar.

 • Företagarlivet,  listor

  Juli – drömmar om ledighet och hårt arbetande

  Alltså. Juli 2017. Innan vi går in på 2018 då.

  Den månaden då jag träffade Henke och blev upp över öronen förälskad i både honom och världens gosigaste hund. Bodde mer eller mindre hos honom i Katrineholm då, om inte han bodde hos mig. Fram och tillbaka, mycket bilande och tågande, men tänk så bra det blev till slut.

  Juli 2018

  Har svårt att tro att någon annan månad kan slå juli 2017, men vi kan ju alltid försöka. Den här månaden kommer jag kombinera semester med jobb i företaget och en del på Actic. Det kommer vara en hel del gruppträningar, men det är ju det jag tycker är allra roligast, så det kommer jag jobba mest för. En hel del PT-tider, och många andra saker. Här är mina mål för månaden:

  • Åka till mor och far och ha lite hemester i Småland.
  • Börja koda en träningstjänst jag vill lansera.
  • Äta frukost utomhus hela månaden
  • Jobba vidare med min facebookgrupp, målet på 300 börjar närma sig med stora steg. Planer på stor utmaning inom några dagar däri.
  • Skara Sommarland please please please
  • Skapa den youtubeserien jag planerar att lansera på tuben.
  • Ta hand om de kunder jag fått in under juni och jobba vidare med att marknadsföra PT-tjänsten.
  • Börja på riktigt som medlemsvårdsansvarig för Influencers of Sweden
  • Bli ännu brunare och äta många jordgubbar och blåbär
  • Marknadsföra mitt bootcamp jag ska ha i juli!!!
  • Göra egen glass, gå på loppis och tälta
  • Ta tid att göra fler tränarpoddinspelningar (eg mest hitta personer som vill vara med som inte är som de jag redan intervjuat, måste vidga mina vyer)
  • Få till mina tankar på vad jag ska göra med Militärkvinnor för nu vill jag mest men gör ingenting… inte bra varumärkesbyggande
  • Bygga om cykeln jag har och ta med Zero på ett långt cykeläventyr (så han kan sitta i korgen)
  • Åka till havet och simma däri
  • Träna många bra träningspass med kvalité i allt
  • Ta revansch på hinderbanan som finns i Växjö
 • listor

  Veckans bästa – semester

  Söndagskväll: sammanfatta veckans bästa.

  Veckans starkaste: Börjar närma mig 100kg i böj, har gjort 90kg nu. Helt klart nöjd.

  Veckans mysigaste: Mamma hälsade på och firade min födelsedag. Så himla mysigt.

  Veckans bästa träningspass: i lördags (igår) när jag tränade själv på ÖKK. Överkropp. Mosade på. Hade energi hela tiden och motivation hela tiden. Ofta dalar motivationen i slutet av passet när jag tränar själv men icke just nu.

  Veckans mående: bättre än vanligt under exakt hela veckan. Det har väl varit idag som jag vart lite ledsen men det har ju vart för att Henke åkte till Sthlm för att jobba i några dagar nu. Åh, var ju förresten sjuk i söndags-tisdags. Oh well.

  Veckans jobbigaste: att inse att det här valet som kommer vara i höst kommer innebära antagligen stora förändringar i Sverige, som jag inte tror är så positiva.

  Veckans bästa: semester från min anställning, vilket innebär fullt fokus på enbart företaget och att vara ledig. Åh så bra.

 • Företagarlivet,  listor

  Juni – en sommarsolig (och stark!) sammanfattning

  Tänka sig vilken månad det blev ändå.

  Min födelsedagsmånad.

  Vi har hunnit med så mycket, det har liksom vart resor lite överallt, födelsedagsfiranden, inflyttningsfest och skolavslutning. Extra mycket jobb och många inringningar på extra jobbpass utöver det.

  Här hittar du allting jag var taggad på i början av månaden! Är främst nöjd med träningen den här månaden!

  Privata målen:

  Tror inte jag testat någon ny restaurang i juni faktiskt, om jag inte minns fel. I London och Oxford åt vi på mina gamla favoriter, så blev inte tid för nya ställen. Men de var ju mina favoriter av anledningen att de hade bäst mat, så är ju inte så konstigt. London och Oxford var magiskt bra, såklart. Är verkligen nöjd med vår weekend.

  På fritidsjobbet så hade vi ett riktigt ordentligt vattenkrig för ett tag sen. Exakt hela jag var dyngsur. Inte så mysigt att vara sjöblöt, men det är ju ändå rätt skönt när det står 32 grader på termometern och inte blåser ens lite. Check på min sommarbucketlist!

  Sen hade jag en bra födelsedag med mamma som hälsade på, bra firande med kompisar och kollegor på jobbet, med Henke i Oxford och med andra personer som jag tycker om.

  Företagsmålen:

  Jobbat på med PT-biten enligt plan och enligt förmåga. Har fått in några ordentliga kunder och projekt, så har faktiskt väldigt mycket att göra med de kunderna, vilket är såååå roligt och skönt. Tack för det förtroendet!

  Facebookgruppen min växer hela tiden, vilket är så roligt. I slutet av maj var vi kanske 170 medlemmar, nu är det nästan 250 medlemmar. Gissa vem som är nöjd med det. Nästa månad ska jag köra ännu en utmaning, tror det funkar väldigt bra med en utmaning per månad där. Lite lagom krävande för medlemmarna liksom.

  Under juni månad har jag nästan struntat helt i kodningen, främst för mycket annat jobb och andra prioriteringar. Vill ta upp det i juli igen, för saknar det där med att lära mig nya saker! Sen är det några fler saker jag skippat den här månaden, som kommer jobbas vidare på under juli när jag kommer ha betydligt mer tid för mina roliga projekt.

  I början av juni hade vi ett grymt frukostträningsevent också, är fortfarande så nöjd haha!

  Ekonomiska mål:

  Har skött min ekonomi ypperligt, även om jag kanske inte sparat så mycket långsiktigt, utan alla pengar sparades till Londonresan, vilket jag verkligen sett fram emot och varit så taggad på! Främst gick pengarna till mat och små äventyr, men också en del kläder och annan shopping. Nästa sparmål är att spara in till den utbildningen jag ska gå i höst!

  Träningsmål:

  Jag har jobbat stenhårt på det här med att stå på händerna huvudet de här två veckorna jag jobbat heltid på fritids, eftersom vi är så mycket utomhus och barnen själva övar både på att stå på händer och att hjula ungefär hela tiden. Tycker fortfarande att det är klurigt, men målet att lyckas känns närmare för varje gång.

  Jag har blivit både starkare i bänk och böj, de två grejerna jag tränar mest just nu, så är så himla kul att träningen går framåt. Mest nöjd med gårdagens prestation, att böja 90kg en gång. 100 kg känns inte långt bort nu alltså! 😉

  Mina populäraste inlägg i maj:

 • Blogg,  Företagarlivet,  listor

  Veckoplanering med födelsedagar och strålande sol

  Hej mina fina kära vänner och följare!

  I veckan ska jag;

  • Fylla år!! Blir ett år äldre imorgon! Woopwoop!
  • Jobba jättemycket, men efter lördagens jobb så blir det semester igen, alltså från såna där fasta tider. Fokus ledighet och mitt egna företag. Sakerna jag gör där är mer roligt än jobbigt, så då är det ju okej. 
  • bli frisk (är nästan frisk nu, nästan)
  • träna (om jag blir frisk)
  • bada (om jag blir frisk)
  • Äntligen få hem Zero igen! Saknar att ta kvällspromenader med den lille skithunden, eller brottas, eller att han klättrar upp i mitt knä när jag sitter och jobbar med datorn. Eller eller eller eller.
  • Jobba med företaget och sända live på instagram och facebook.
 • Blogg,  listor

  8 bästa sakerna med Oxford- och Londonresan

  Hallåj! How’s the läget going?

  Hemkommen efter ett par dagar i Storbritannien med min fina karl, och innan vi går in på helgen måste jag bara säga att jag hittat ett riktigt bra användningsområde för skäggstubb: när det kliar på ryggen eller axeln eller någon annanstans som behöver akut kliande, så kan man ba dra den kroppsdelen mot Henkes haka. Annars vet jag liksom inget bra med skäggstubb. Gillar ni sånt? Jag kanske dock börjar gilla skägg imorgon i och med att jag fyller 24 imorgon och då ska bli lite mer mogen. Oklart om det kommer hända över en natt.

  Här kommer mina 10 bästa saker med vår resa, inklusive olika ställen ni borde besöka om ni ska åka till Oxford eller London!

  1. Maten på The Perch

  Här är det liksom RIKTIG mat. Riktig engelsk mat. Riktig fish & chips. Tro det eller ej, men det här är en restaurang av det lyxigaste slaget, där de köper in dagsfärsk fisk som de själva då tillagar. Klassikt. Gott som tusan.

  The Perch ligger lite utanför Oxford, så antingen kan man gå dit längs med Themsen, eller så kan man ta och hyra cyklar som vi gjorde! Kommer om det längre ner!

  2. Covent Garden i London

  Covent Garden är ett sånt där ställe som är så himla mysigt att strosa runt i och kika i alla butiker som finns där. Vi köpte en jääääättegod glass, tittade på en person som skar sönder en annans persons jacka (magitrick) och bara hängde lite.

  3. Camden Market

  Superkontrasten till Covent Garden är Camden Market, en gigantisk marknad, som är som en stor secondhand-marknad, matmarknad och små souvenirbutiker – allt i ett. Människor överallt, myller av turister, shoppingsugen Clara och hatt-letande Henke. Som tur var hittade han ingen haha.

  4. Hyra cyklar för 50p per tur.

  Så. Jag och Henke hade alltså gått runt runt runt i både London och Oxford i två dagar och var inte speciellt sugna på att gå 40 minuter enkel väg till the Perch (resturangen på 1an). Så… vi tog och testade Pony Bike – tjänsten, att man helt enkelt hyr en cykel och betalar för tiden man använder cykeln. Man får betala en klumpsumma som säkerhet, och sen låg priset på runt 50p per halvtimme, alltså typ 6kr per tur. Tog en kvart att cykla till the Perch i lugnt tempo och en kvart tillbaka.

  Jätteskrangliga cyklar, men verkligen så bra grej. Säkerhetsklumpsumman ska man få tillbaka när man avregistrerar sig, som jag gjorde idag, så får vänta några dagar på transaktionsgrejen liksom.

  Extra bra grej för mig som älskar att cykla, Henke var lite mer skeptisk till en början, men när han började äta maten fattade ju han varför jag tjatat om att åka dit.

  5. Träna på Oxford Brookes gym

  Så konstigt att vara tillbaka, och ändå så roligt. Omklädningsrummet såg EXAKT likadant ut, övervåningen med löpmaskiner och styrketräningsmaskiner såg likadant ut och den där delen jag tyckte då var så himla läskig var jättemjuk och mer crossfitmysig än vad jag mindes det som.

  För när jag började träna på Oxford Brookes så hängde jag med en klasskompis från EF, och han introducerade mig till skivstången där på det gymmet. Tidigare hade jag tränat en del med skivstång, men aldrig jobbat med benböj eller marklyft speciellt seriöst.

  Mindes gymmet med fria vikter som mörkt, hårt, och grabbig stämning. Lite som ÖKK är, fast ännu mer grabbigt och otrevligt. Kände mig inte riktigt hemma men ville liksom vara hemma där för trivdes att träna på det sättet.

  Igår, när vi gick in i den delen av gymmet, så blev jag så chockad. Visserligen hade de målat om till en ful limegrön, men det var liksom… Crossfit och liksom mysig stämning. Grabbarna som tränade just då var inte alls sådär stora och grova som jag tänkte mig att alla de där var. I jämförelse med ÖKK och ex Hallsbergs Atletklubb så var det här lite gulligt. Fanns ingen riktig bänkställning, fanns ingen riktig skivstång för bänk, och allt var liksom… inte som jag förväntade mig.

  Min bild av läskiga gym har nog ändrats en hel del sen dess.

  6. Bara få vara i min gamla hemstad

  Vi var där alldeles för snabbt för att hinna se allt jag ville se igen, och hinna återupptäcka allt jag ville, så det är tur att jag redan har en resa planerad till Oxford nästa sommar, för då är det nämligen fem år sen jag pluggade där och vi ska ha en reunion, vi som hängde där.

  I Oxford spenderade jag nio månader av mitt liv, och den staden kommer alltid ha en del av mitt hjärta.

  Och på tal om kärleken till Oxford…

  7. Älskade parker, älskade natur

  I Oxford och runtom finns det så många parker och ytor som de har tagit tillvara på, på ett lite annorlunda sätt en i Sverige. Det känns som det är viktigare för britter att ta hand om naturen, om att se till att parkerna sköts, utegymmen tas hand om och alla små gångar och småvägar en kan hitta är välskötta.

  Nästa år vill jag ta ett par dagar på en cykel och cykla runt Oxford och i stan, bara för att det var ju så jag upptäckte staden. Brukade ofta cykla en runda på helgerna, gärna längs Themsen, eller runt skogen norr eller öster om Oxford.

  8. Att det var bra väder.

  Storbritanniens väder är ju lika lurigt som Sveriges liksom. Så vi hade verkligen tur under helgen! Lagom varmt för att orka turista, och lagom varmt för att få äta glass!

  Längtar redan tillbaka.