• Företagarlivet

  Novemberfokuset

  Tänk. Här var jag i livet 2015. Pluggade på GIH. Hade precis startat både företag och blogg. Det var snö i november. Vi läste om idrottspsykologi och hade föreläsningar om mind och power, vilket var ett sätt att förhålla sig till prestationspsykologi då, med fokus på elitidrottare. Mental avslappning och meditation var det som mind betydde, och power tror jag var att kunna fokusera på uppgiften och rikta all sin power på att prestera där och då.

  Men vad vet jag, är ju länge sen nu… 😉 Nu ska jag fokusera på november 2018.

  November 2018

  • Företagsfokus: personlig träning. Här ska jag lägga allt mitt krut och alltså, det är faktiskt rätt skönt att fokusera främst på en sak. Har ett mål med hur många kunder jag vill få in, men det får ni nog inte veta va! 😉
  • Och min löpargrupp då, som kommer skötas från min facebookgrupp.
  • Och så vill jag ha två träningsevent innan jag åker till Egypten i januari. Har ett möte om ett yogaevent nästa vecka bland annat. Event är faktiskt något jag älskar att jobba med, så det vill jag ha mycket mer nästa år också! Älskar att jobba med projekt!
  • En helg ska jag åka hem till mina föräldrar och då kommer jag ta och vara ute mycket i skogen (eftersom de bor i Småländska skogarna) så där får jag in det målet att vara ute en hel dag varje månad.
  • Ska även tatuera miiiiiiiiiiiiiiiig! Så laddad!
  • Och träningsmässigt ska jag springa 4 gånger i november, och fortsätta jobba med mina styrketräningsmål.

  Och där stannar jag. Fler mål blir det inte för november. För jag klarar inte att fokusera på fler, det har jag lärt mig den hårda vägen, för då blir inget gjort.

  Vad tror ni? Visst kommer jag klara det här? Jag tänker klara det.

 • Företagarlivet

  Hejdå oktober och alla spöken

  Hej! Hur är läget med er? Vaknade upp imorse och bara YES nu är äntligen oktober slut. Men så kom jag på att jag glömt bort det jag brukar göra här på bloggen och i livet allmänt när det är slut på en månad och en ny börjar, jag brukar ju reflektera va. Så incoming: reflektion.

  Men först: visst är det en lite småcool bild? Fotade med snapchat och helt plötsligt dök detta filter upp. I like. 

  Här ser ni målen för oktober som jag satte upp!

  Privata mål:

  Med träningsmål inräknade

  • Satt som mål att vara ute mer i skogen och även om jag inte var en hel dag och bodde i skogen, såååååååå har jag varit mycket mer i skogen under hela Oktober. Har ju börjat springa, har vart och vandrat, har haft utedagar på jobbet och försökt ta mig utåt i skogen. Jag behöver ju det där och jag mår ju bättre av det.
  • Har varit hos psykologen första gången. Herregud. Det mina vänner, det har jag kämpat för.
  • Och var i Stockholm och såg på Lakers!!!!!!!!!!!!!
  • Hockeykursen går framåt också, roligt men tuff kurs faktiskt. Hinner inte riktigt med men ja, jag kämpar på.
  • Genomförde 3 av 4 planerade löparrundor! Var sjuk i 10 dagar med så kunde ju inte springa där mitt i sjukdomen. Riktigt nöjd!
  • Ekonomiska mål: sparade mer än jag tänkt OCH har ändå gjort ett gäng inköp till lägenheten den här månaden!

  Företagsmål:

  • Satte ett mål för MTFT över hela resten av året, men har inte jobbat stenhårt för det, så har inte nått oktoberdelen av målet. Får ta upp det bättre, för har ärligt talat glömt bort det. Kan ju säga att det här är varför jag reflekterar varje månad över mina mål.
  • Jag har börjat boka in träningsevent och kollar runt på vad som finns och vad det finns för intressen för event runtom i stan, och har ett litet mål med hur många jag ska genomföra innan jag åker till Egypten!
  • Påbörjade kursen om att koda, men gjorde aldrig klart den. Varför? Fanns inte tid hos mig, planerade för mycket den här månaden.
  • Fall Workation var så kul, vill åka på flera såna!
  • Jag och Sanna började jobba med Stark på jobbet, men bestämde oss för att lägga ner det.

  När jag inte mår så bra så planerar jag in för många saker i livet. Jag vill inte vara ett misslyckande, så mitt bakhuvud flyttar på allt och gör plats för saker som det egentligen inte finns plats för. Det funkar ett tag men sen så bara dyker jag. Så jag jobbar stenhårt just nu med att bara jobba med det jag faktiskt vill. Det som jag faktiskt brinner för. Det som känns 100% rätt i magen.

  Min personliga träning och mina gruppträningar är exakt det. Mina träningsevent är det roligaste jag vet, älskar att fixa och preppa inför såna saker. Och bloggen såklart, det är min bästa grej, det här med att få skriva här och prata med er.

   

  Mina populäraste inlägg:

  Clara på youtube:

  Mål för november: ta hand om mig själv bättre och vara snällare mot mig själv.

 • Företagarlivet

  Veckans planering – personaldagar på skolan

  Hej gänget! Ny vecka, nya möjligheter, eller hur? Den här veckan är det höstlov, vilket innebär personalutbildning på skolan, och en himla massa pyssel med barnen.

  Måndag: först min bästa grej med hela den här veckan: psykologtid. Alltså. Det här har jag kämpat för så länge. Försökt ta steget att orka gå till en psykolog så länge, men det är ju tungt att försöka få en sån tid när man mår som allra sämst. Nu mår jag dock bättre, så nu har jag orkat stå på mig så vården har äntligen velat ge mig en tid. Sen personaldag och därefter gym (om jag orkar efter psykologtiden alltså).

  Tisdag: personaldag numero två! Vi ska börja dagen med personalträning, vilket passar mig ypperligt, eller hur? 😉 Sen har jag läkartid för mina ögon, hoppas jag kan få hjälp med dem så jag slipper se förstörd ut, och på kvällen så ska jag antingen köra yoga eller kolla hockeyn, vi får se.

  Onsdag: ska sitta och jobba med företaget hela dagen på guerilla office, gymma någon gång däremellan och hålla utbildning på kvällen.

  Torsdag: danspass, fritidsjobb och på kvällen alltså (!!!) är det dags för min första löpargrupp!!!! Så taggad! Om du vill vara med så kan du anmäla dig här

  Fredag: ska äntligen börja jobba på kontoret, sen fritidsjobb och eventuellt vila från träningen? Eller gymma, jag har inte bestämt mig riktigt än när min vilodag kommer den här veckan.

  Lördag och söndag: ska jobba på Actic, sen ska Lakers spela mot Mora på lördagen och jag funderar på en eftermiddag i skogen, och sen lite mysjobb, gymmet såklart, plugg och läsa en bra bok kanske. Så skönt att bara ha helgen utan en större plan ändå.

 • Företagarlivet

  Nu behöver man inte längre vara morgonpigg för att se soluppgången

  Imorse blev jag intervjuad av P4 Örebro ute vid Rävgången i Örebro. Kom dit när det var hyfsat mörkt och ju längre tiden gick så blev det bara mer och mer magiskt.

  Så himla magiskt var det.

  Riktigt morgontrött höst-sol nu, så otroligt mysigt.

  Lika morgontrött Clara.

  Har idag varit med om följande saker:

  • Blivit intervjuad av P4 Örebro. 
  • Tränat med Melina, en himla bra vän.
  • Skrivit på kontrakt för mitt nya kontor.
  • Dragit igång löpargruppen för personer som hatar att springa, planerat första gången på torsdag.
  • Jobbat på fritids och varit the queen of pyssel.

  Så hiskeligt nöjd med denna dag.

 • Företagarlivet,  listor

  5 saker jag ser fram emot

  Hej gänget! Nu tänkte jag bjuda på en lista på saker jag ser fram emot i mitt liv närmaste tiden, och förutom då att åka till Egypten i januari, så finns det olika saker jag ser fram emot väldigt mycket i mitt liv just nu.

  1. Tatueringstid om några veckor.

  ÄR SÅ HIMLA TAGGAD. Det är numero fyra som är på G. Fjärde fantasytatueringen, frågan är om ni kan lista ut vilken serie den kommer ifrån……….

  2. Psykologtid nästa vecka

  Det är jag mer nervös för än tatueringstiden, men kommer också bli så bra hoppas jag. Har en hel drös med saker som behöver ventileras tror jag, allt från prestationsångest till ett visst uppbrott. Hoppas verkligen jag kommer orka åka till jobbet efter det, är lite nervös över det faktiskt.

  + !!! Dagen efter ska jag till hudläkaren som ska titta på mina eksem jag haft sen urminnes tider på ett ungefär!

  3. Mina danspass på Haga

  Och alla andra gruppträningar jag håller numera. Ibland känns det som det är det enda jag gör, men snittar nog 5 i veckan, och kommer snitta ännu fler framöver tror jag.

  4. Utbildningen jag ska hålla i fem veckor framöver

  Från och med imorgon utbildar jag för Medborgarskolan i hemsidebygge! Så himla roligt!

  5. Starta löpargruppen

  La ju ut en fundering igår och verkar som att det är ett stort gäng intresserade av den, så hoppas att det kan bli något!!

   

 • Företagarlivet

  Veckans planer

  Måndagsmood.

  Måndag: Idag ska jag på ett spännande möte, ha ett annat spännande möte på telefon, jobba på fritids och så är planen att springa en runda ikväll!

  Tisdag: Imorgon ska jag ha flera gruppträningar, jobba på skolan, yoga på kvällen och så ska jag jobba med stark på jobbet. 

  Onsdag: Jobbar på Actic på morgonen, och därefter ska jag till Guerilla Office och jobba med företagskollegorna! Längtar verkligen, har så mycket jag behöver ventilera efter att inte ha gått på ett par veckor haha! Kl 13 ska jag hålla utbildning på Medborgarskolan och på kvällen ska jag styrketräna med Melina, vilket ska bli så kul!

  Torsdag: Först till Actic, därefter danspass, fritidsjobb, gym och hockeymatch på kvällen. Brukar passa på att spana in veckans hockeyplugg i samband med matcherna, håller man på med hockey kan man ju lika gärna ta två flugor i en smäll.

  Fredag: blir contentskapande dag, behöver fylla på förrådet! Och så ska jag ta hand om alla PT-kunder, jobba på fritids och gymma på kvällen.

  Helgen: eventuellt till Stockholm och kolla på hockeyn, Lakers spelar mot Djurgården. Men beror på hur det går lite i veckan och hur jag mår. Förra veckan var lite skakig, så vet inte om jag vill skaka till livet igen, dock är det ju bra att åka bort också, ibland åtminstone!

  Vad ska ni göra i veckan?

 • Företagarlivet

  Veckans bästa

  WOW. Vilken vecka.

  Eller? Har ju mest varit sjuk. Och haft en himlans känslostorm inom mig. Min mens har spårat ur den här veckan, hela 9 dagars mens. Tror det är en kombination av att jag inte alltid mår på topp och att jag slutat med att stoppa i mig preventivmedel… Har inte haft en regelbunden mens sen när jag var 16 och ärligt talat minns jag inte om mensen var regelbunden då.

  Aja.

  Har även lärt mig att jag måste lära mig att våga lita på att om en människa säger en sak så kan det faktiskt stämma.

  Men, ja, det är ju ett projekt för mig och min psykolog att ta tag i känner jag. Nästnästa vecka ska jag dit första gången!

  Över till veckans bästa då:

  Veckans bästa träningspass: dagens! Herregud vad stark jag är. Skulle inte gymmat men BAM. Wow. Imponerad av mig själv. Ser inte fram emot träningsvärken i magen imorgon.

  Hittade en bra pinne idag. 

  Veckans roligaste: Ja, inte att jag var sjuk hela veckan kanske……. Säger jobbdagen i fredags. Alltså på fritids. Skrattade typ hela arbetspasset. Mådde bra liksom. Har en sån där ”längtar till jobbet”-känsla i kroppen!

  Veckans viktigaste: att jag tog mig tid till att bli frisk, även om jag kanske hade kunnat jobba egentligen alla tre dagar jag var hemma. Kände att nej, jag ska fan bli frisk nu.

  Veckans bästa känsla: Kanske att jag var stark idag då. Att kroppen orkade.

  Veckans bästa inlägg: Skrev ett längre inlägg om hur jag tyckte InoS workation var!

  Veckans mysigaste: att hänga med en person jag tycker väldigt mycket om.

  Veckans bästa: Att gå en lååååång promenad med Madelene som jag gjorde idag. Så himla skönt att både prata av sig och vara ute i skogen och ibland bara inte prata utan bara röra på sig.