Veckoplanering – Folksam Ledarcamp 2018

Hallå eller! Hur är läget? Jag laddar här inför en ny vecka med nya möjligheter – genom att läsa ett två år gammalt inlägg. Det är nämligen så att det är dags för mig att vara med på Folksam Ledarcamp 2018, och inte som deltagare utan ledare! För två år sen var jag deltagare (Folksam Ledarcamp 2016) och nu i helgen är det dags för 2018s omgång!

Det kommer bli en helg full av föreläsningar, lekar, aktiviteter och skratt. Förra gången fick jag med mig vänner för livet, kunskap för livet och liksom allt möjligt som en idrottsledare kan behöva ha.

Men veckan som sagt:

Måndag: Nu strax planeringsmöte med Erika och Anna, därefter möte med min nya lifecoach. Fritidsjobb och sen planeringsmöte med en ny samarbetspartner till företaget! Kommer bli en riktigt bra dag!

Tisdag: Fritids, möte med ett företag som antagligen kommer anlita mig som utbildningsledare (!) och på kvällen blir det yoga!

Onsdag: Styrketräning, kodtimmen och fritids.

Torsdag: Fritids, styrketräning och poddinspelning! Dags att producera till Tränarpodden igen!

Fredag, lördag och söndag: Har tagit ledigt från jobbet för utbildningen, så blir pang på hela helgen med Folksam Ledarcamp. Om jag ser fram emot det här? Givetvis. Tänker att jag ska hinna med ett styrketräningspass på fredagen och ett på söndagen också, såklart.

I veckan känns min planering tom, men planen är att marknadsföra mina pt-tjänster, att spela in en youtubefilm och publicera och redigera en vlog från förra veckan! Så kommer ha fullt upp ändå, såklart. Är rätt bra på att ha fullt upp.

Veckans bästa – tjejer kodar, Medisera och många soliga timmar

Veckans bästa – en sammanfattning om mitt galna liv. 😉 Eller inte. Hade mitt liv varit en realityshow hade ni mest sett en dator. 

Veckans utmaning: Att ta mig igenom benpasset igår. Det var faktiskt riktigt jävla jobbigt och svettigt, och ännu värre när jag insåg att jag inte alls blev något piggare av noccon, eftersom jag tydligen köpte en koffeinfri. Så blir det när en ska prova nya smaker. Ser jag trött ut?

 

Veckans bästa mat: Min syster var på besök nu i helgen och titta vad fina skapelser vi åt igår ute på stan. Ligger på Stortorget. Nytt ställe. Helt klart värt att bli stammis där.

Veckans well done Clara: Samarbetet med Medisera som jag publicerade innan blev faktiskt riktigt bra om jag får säga det själv.

Veckans roligaste: Att utklassa både systern och sambon i både sjuan och skitgubbe.

Veckans mysigaste: Att min syster hälsade på såklart.

Veckans svettigaste: Typ att bara vara ute i solen den här veckan. 😉

Veckans styrkeökning: Inga PBn gjorda men har jobbat på samma vikter och repsantal jag gjort tidigare och det har liksom varit lätta set, jämfört med tidigare träningspass.

Veckans boost: Den här veckan (i måndags) började jag prata med en slags livscoach. Lite som en psykolog fast inte riktigt bara för mitt eget mående, utan för företagets skull. Hon fick mig att tänka till redan första gången och den här veckan har jag tagit tag i flera saker som känts jobbiga tidigare, men som nu i efterhand kändes betydligt bättre.

Veckans mående: Har sovit så dåligt hela veckan, så har inte mått på topp. Hujedamig.

Veckans bästa: Tjejer Kodar i Karlstad. Tre timmar kodning och prat med grymma tjejer där i Karlstad. Har ju varit på två av deras event nu, hoppas att det kommer bli många fler i framtiden! Javascript kändes som något jag kan eventuellt lära mig. Faktiskt.

Planering för vecka 20

Skriver det här inlägget en dag i förväg, för tycker det är så mysigt och skönt att ligga här i sängen med en snarkande hund vid fötterna. Zero blir så trött av värmen, vilket inte är så konstigt. Tänker att jag ska ta en längre promenad med honom senare ikväll när det är svalare ute. 

Ny vecka, nya möjligheter

Måndag: Börjar veckan med planeringsmöte med Anna och Erika, precis som vanligt. Därefter ska jag prata med en person som jag eventuellt kommer anlita som en slags personlighetsutvecklingscoach. Vet inte riktigt vad det ska bli, men hoppas verkligen att det blir något bra. Fritidsjobb och så ska jag köra ett ATC (cirkelpass) på Actic.

Tisdag: Fritidsjobb, spännande businessmöte och sen lunchin på MyOffice. Bokat yoga på kvällen, vilket jag verkligen ser fram emot!!

Onsdag: Alltså, jag är verkligen så taggad på onsdagar numera! Vet ni varför? Jag har ju bestämt mig för att ha programmeringstimmar på onsdagsförmiddagarna! Det är verkligen SÅ KUL! Bästa med onsdagarna helt klart! Efter det är det fritidsjobb planerat och ATC på kvällen, med en annan ledare. Gillar ATC-passen så hoppas att både måndagen och onsdagen blir riktigt bra.

Torsdag: benböjstorsdag, blir ett tidigt träningspass, för därefter kommer jag eventuellt gå på lunchin igen, torsdagsvarianten, fritidsjobb och sen mot Karlstad och programmeringsutbildning.

Fredag: Fritidsdag och överkroppsträning. Blir en genomkörare för hela överkroppen tror jag, behöver och vill träna ordentlig styrketräning också. Såklart.

Lördag och söndag: ledig helg, tänkte ha en skapa-content-helg. Lite liknande som helgen som precis var.

Just nu håller jag på att testa på alla möjliga träningspass som Actic har att erbjuda av lite olika anledningar:

  • Spanar in andras sätt att leda grupper och peppa grupper
  • Testar på för att det är kul och vill utmana mig själv
  • Lära känna Actics träningsutbud

Och förresten, här ser ni skolans veckoutmaning som jag fick vara stjärnan i den här gången tillsammans med Linnea!

Tack för regn och tack för strålande sol

Jag är en sån där knäpp person. Knäpp i att jag älskar regnet på sommaren, lika mycket som jag älskar solen. Regnet behövs för att rensa luften och göra så att vi pollenallergiker kan andas. Så gnällde inte ens lite över regnet som kom för några dagar sen!

Den här veckan har jag ju jobbat en hel del, eftersom det varit röda dagar och andra personer varit lediga. Så igår tog jag en ledig dag, jobbade knappt med företaget överhuvudtaget. Det behövdes en andningspaus. Hängde med kompis, med sambo och gosade med Zero. Bra dag faktiskt.

Idag har det blivit mycket mer företagsjobb, i solen. Så skönt och härligt faktiskt. Jag har skrivit några blogginlägg och pratat med några eventuella kunder. Bokat ett spännande företagsmöte på tisdag.

Roligaste under hela veckan har ändå varit att programmera i onsdags! Är så himla kul och spännande! Lurigt och krångligt, men så är det ju att lära sig något helt nytt! Släpper nog om ett tag 🙂

Veckans bästa var dock min och Henkes dejtkväll igår. Tog med honom på middag på stan och så gick vi på bio. Är dock inte så nöjd med valet av film, men antar att han kan få välja någon gång också… 😉 Avengers är inte riktigt my cup of tea.

Jag är hyfsat nöjd med träningen den här veckan. Fick ont i axeln i onsdags på träningen (tror jag det var) och det släppte först igår, men nu har jag gått två dagar helt utan smärta!!!!!! Halleluja. har dock mensvärk men äsch. Har testat på body pump och ett tabata-pass. Alltid kul att testa nya saker, även om allt inte är för mig. Att våga göra nya saker utvecklar en själv.

I måndags hade ju jag och ett gäng företagare en content-idé-workshop som var så otroligt givande! Har fått så många idéer och tankar på hur jag ska jobba framöver, är så glad över de två timmarna vi satt ihop. Hoppas på fler gånger!

Nu ska jag skriva träningsscheman för mina mini-pt-kunder och sen är det kväll och jag ska försöka sova rätt tidigt idag. Eventuellt. Är rätt trött efter en dag i solen, man blir ju rätt mör liksom!

En gigantisk utbildning på gång

Så därför behöver jag sätta mig och träna benpress extra hårt just nu, eller hur?

Nej, men faktiskt. Har en stor utbildning på gång i höst, en som är rätt dyr, men som vore väldigt kul om det blev av.

Så därför ska jag….. jobba hårt med att sälja mer under vår, sommar och innan den är i höst. I början av hösten. Har inte så mycket tid, men skam den som ger sig. Får börja jobba hårdare bara.

Det är ju därför jag har mitt företag, för att kunna utbilda mig inom träning och hälsa. Kunna göra det jag vill.

Så bygga starka ben, det är helt klart på tapeten just nu.

Funderar på att plocka fram min gamla fina massagestol och börja massera igen. Vad tror ni? Saknar ni mina starka nypor?

Att brainstorma fram content-idéer för sociala medier

Ah men tjenare! Strålande sol idag med, ska vara fint väder hela veckan, och så åkte jag ner till Erikas källargym och hängde där helt frivilligt. (Sitter visserligen i solen nu)

Vi hade en content-workshop!

Jag, Erika och Anna brukar ju prata regelbundet om veckoplanering och business, och för ett tag sen så länkade Erika till klippet under med Carrie Green, och vi kände väl alla tre direkt att något sånt här måste vi göra.

Så vi bestämde oss för en förmiddag (idag) och bjöd in Klara och körde en workshop i att hitta på idéer för innehåll till våra olika sociala kanaler eller marknadsföringsstrategier till våra olika företag.

Övning 1:

Vi körde främst en klassiker, som jag kört tidigare, där varje person skriver ner vad det är den personen sysslar med och behöver hjälp med att få idéer till. 

Som exempel så skrev jag ner Clara Färdiga Gå, Youtube, Blogg, Instagram, Podd och Facebook. Ville ha hjälp med idéer för att skapa innehåll till alla de här ställena.

Därefter satte vi 5 minuter på timer och varje person fick gå till ett papper och försöka brainstorma fram idéer till de olika plattformerna. Det är superlätt att fastna i sitt gamla mönster och bara jobba på en och samma sak hela tiden, så därför tror jag det är superviktigt att ta in hjälp och göra det här ibland. Senast var förra året, och den workshopen hjälpte mig med innehåll i ett halvår (!) så har stora förhoppningar för den här workshopen!

Det är viktigt att göra det med personer man litar på tror jag. Kan nog lätt bli fel också. Kanske blir för många personer, eller för spretigt, och någon kanske får helt fel åsikter och tankar, vilket inte hjälper överhuvudtaget.

 

Övning 2:

En annan övning vi gjorde var att välja ut en av de fem senaste inläggen på valfritt forum, och visa upp för de andra, utan att kommentera.

De andra fick då ta ett papper och skriva ner idéer och tankar om vad man kan skapa för ytterligare content på samma tema! Typ som jag hade en hemmaträningsvideo som jag valde och då kom de andra med idéer på hur och vad jag kunde göra för att skapa mer innehåll på samma material!

Vi körde fem minuter per person, och gick runt och bytte.

Som ni ser här så hade vi stenhårt fokus, inga latheter här inte. Det kan ju lätt bli bara babbel och sånt, men jag tycker att det blev riktigt bra innehållstänk idag!

Jag fick med mig fem papper fulla med idéer, så jag är laddad inför att producera material nu! Skrev imorse att min lugna vecka antagligen inte blir lugn, och nu ser ni ju vad jag ska göra!

Nästa gång blir det nog nya idéer och saker som vi testar för att komma på bra content, men framförallt tror jag vi behöver ha längre tid på oss! Bara två timmar hade vi nu, gick så snabbt!

Som ni ser ovan: kreativt kaos. De e najs.

Kan jag ens ha något som heter ”lugn vecka”?

Veckoplaneringsdagen, den heliga måndagen. Undrar vad jag skulle göra utan att planera upp mitt liv liksom. På tal om planering så bokade jag och Henke London/Oxfordresa igår!! Wehooo!

Måndag:

Strax ska jag iväg och ha en content-förmiddag med ett gäng företagare. Fotar och berättar senare idag! Sen är det fritidsjobb, gruppträning och sen gruppträningsmöte.

Tisdag: 

Fritids såklart, och sen tänkte jag försöka göra lite olika saker till min youtubekanal, och lite andra saker till bloggen! På kvällen har jag bokat mig på yoga, ska bli härligt 🙂

Onsdag: 

Tänkte försöka gå på Guerilla Office, ha min programmeringstimme såklart och så fritids. På kvällen blir det leg day.

Torsdag: 

Blir en heldag på Actic, och därefter träna överkropp. Eftersom jag var så stark igår tänkte jag försöka bli ännu starkare på pappret på torsdag.

Fredag: 

Fritidsjobb och ett försök på att komma igång att bygga några kul saker till mitt hemmagym. Vill åka till utegymmet och träna på chins också, men får se, kanske vilar då.

Lördag:

Ska ta det lugnt, jobba hemifrån och sen åka och simma en sväng tror jag, kanske träna ben också. Än så länge är det en lugn dag, vilket knappt aldrig händer… 😉

Söndag:

Förhoppningsvis lyxfrukost på hotell, träna överkropp och ha en sån där lugn dag här också. Har en del i lägenheten att fixa med!

Ändå rätt mysig vlog.