• Företagarlivet

  I am not a sinner nor a saint

  Kan vi bara prata om det här.

  Här står jag med Rachel Holmes.

  Hon: Jobbat med träning i många många många år, gjort massor med danspass, massor med pilates, utbildar andra att hålla träningspass i step bland annat.

  Jag: precis lärt mig hålla takten fitness-style (vilket är jättekonstigt när man är van vid andra sätt).

  Vi båda hade en danslåt på scenen idag.

  Hon: Michael Jackson, jag: Alcazar.

  Hon: supercool och ba yeah och jag var så nervös.

  Men men. Vi stod på samma scen, samma publik, samma sak.

  Så nu är jag helt klart lika cool som henne.

  Försöker bara tänka hela tiden att allt som utmanar mig och är läskigt kommer utveckla till det positiva sen när jag är hemma igen. 

  Ett steg framåt hela tiden.

  Att prata i micken är så himla läskigt.

  Så himla onaturligt. Så icke-jag. Men vad gör väl det. Det är väl bara att vänja sig. Hitta mig själv och så vidare. En dag i taget.

  En Alcazarlåt i taget. De har ju gjort ett par så bara att köra vidare.

  Med Alcazar kan det ju inte bli fel liksom.

 • Företagarlivet

  Att landa i vad man faktiskt vill

  Här är jag.

  En tjugofyraåring som drömmer om ett liv där jag får styra vardagen helt som jag vill.

  En tjej som vill kunna leva heltid på sitt företag, som vill kunna lägga upp allt efter mina egna önskemål och planer och drömmer om att få till allt det där som hon vill och behöver.

  Som vill testa och prova och inte behöva välja riktigt än. Som vill utvecklas och förändras och hitta det där som är jag.

  Som älskar rutiner lika mycket som jag älskar att bryta rutiner. Som älskar att testa nytt men som också behöver det där vardagliga. Samma övningar på gymmet, samma frukost året runt och samma kläder till jobbet varje måndag.

  Jag vet inte riktigt vem jag vill vara exakt än. Jag vet inte riktigt hur exakt jag vill jobba, när och med exakt vad. Men jag vet att jag vill vara egen. Vill inte vara anställd. Vill kunna styra mitt eget liv, tacka ja till kunder och tacka nej till kunder.

  En dag i taget.

  Hjärtat läker lite mer för varje dag som går. Att vara iväg på en ö där det är så mycket kärlek, träning och nya människor som inte har en aning om vad som precis hänt mig, ja, det hjälper mig enormt. Vet inte hur det blir att komma hem igen, men det vill jag inte tänka på just nu.

  Ett steg i taget.

  När jag kommer hem ska jag förbereda mig för att hålla två utbildningar för ett företag inom saker jag jobbar med i mitt företag, och det ska bli riktigt roligt.

  Sen ska jag äntligen få se hockey igen. Det ni. Det kommer jag må bra av.

 • Företagarlivet

  Veckans träningsplanering och resan på söndag!

  Hej hej hej! Hur är läget? Idag är jag GLAD, känner mig glad och pirrig i kroppen typ. Varför? För att det är måndag och jag har ett syfte med exakt varenda minut hela veckan. Har jättemycket som ska hinnas med under veckan, och just nu är det riktigt skönt att ha sådär mycket att göra.

  Måndag

  Idag är det många saker som ska hinnas med, men har ändå hunnit med rätt mycket än så länge. Idag började kursen som jag ska läsa på halvfart i höst, ishockey, kultur och samhälle, som känns som en spännande kurs att ha för att bygga på min egna utbildning. Sett första föreläsningen och måste säga att det är så skönt med distans, eftersom jag kan välja lite när jag vill plugga själv. Behöver inte vara på plats liksom.

  Sen ska jag snart till skolan, tänkte försöka hinna laga mat innan, och ikväll ska jag ha onlinemöte med Sanna. Ska bli så roligt, längtar tills jag kan presentera vad jag ska jobba med!

  Och träning, träning, träning, som jag verkligen vill få till idag. Hoppas det går att få ihop tillräckligt med tid för ett tungt benpass, annars funderar jag på en löparrunda i skogen.

  Tisdag

  Heldag på skolan, kommer bli tufft att börja redan kl 8 på morgonen… 😉

  På tisdag tänkte jag sända live i facebookgruppen, som ÄNTLIGEN har nått över 300 medlemmar! Ett av årets mål är nådda! Woopwoop! Satte upp ett ännu högre mål igår, så har något nytt att jobba emot. Hoppas ni vill haka på den!

  På tisdag ska jag köra ett överkroppspass och sen börjar ÄNTLIGEN yogan igen! Är så laddad för att komma igång med yogan en gång i veckan, som är ett av mina mål för hösten. Har ett pass jag vill försöka att gå på varje vecka, men vi får se hur det går. Tur att jag själv ska bli yogainstruktör snart så kan köra på egna pass sen!

  Onsdag

  Ska på Guerilla Office, det företagsnätverk som sitter och jobbar ihop. Ska där hinna med otroligt mycket, men brukar jobba riktigt bra när jag har andra runt om mig som också är egenföretagare. Plus behöver bolla en del frågor, så det ser jag fram emot att få göra med dem! Och därefter mot skolan såklart.

  Om jag hinner ska jag köra ett benpass, innan det är dags för att hålla höstens första gruppträning på Actic och därefter ska jag simma, om jag orkar…. 😉

  Torsdag

  På torsdag ska jag publicera ett träningspass här på bloggen, som jag brukar göra. Hoppas ni är taggade på att köra det! Själv har jag bara planerat att hålla ett kort pass på Actic och sen simma en runda, det kommer bli så skönt med en liten vilodag. Däremot har jag massor att göra i företaget, men tänkte försöka ta en sovmorgon, för det förtjänar jag allt.

  Fredag

  På fredag är det skoljobb, såklart, och en del företagsjobb. Förutom det tänkte jag fika med en fin vän, ha vinkväll med andra fina vänner, och kanske träna här med, om jag orkar. Får se hur pigg kroppen känns!

  Lördag och söndag

  Tänkte ha en helt ledig lördag, så bara chilla, pilla naveln och åka och träna på eftermiddagen någon gång. Och packa såklart.

  För på söndag natt och morgon åker jag ju äntligen till Fuerteventura och min utbildning!! Ska vara borta i två heeeeeeeeela veckor och det känns verkligen så bra. Är så laddad! Mer om utbildningen kommer ni få längre fram!

  Veckans träning:

  Fokuserar på högre repsantal, runt 10-15 reps, beror lite på hur det känns i kroppen.

  Min plan är att köra varannan vecka höga reps och varannan vecka lågreps. Detta för att bygga upp en styrka i kroppen igen och jobba med min teknik.

  Meeen nu ska jag laga mat, så…….. hejdå, ha en fin vecka!

 • Företagarlivet

  En dag i taget

  Ibland är det svårt. Ibland mår jag bättre. Ibland känns det helt okej, ibland känns det förjävligt. Ibland mår jag rätt så bra, orkar skratta, tar mig själv i första hand och ibland så går ingenting rätt.

  Jag försöker hitta tillbaka till vad jag gjorde innan, vad jag ville med mitt företag, vad jag ska jobba emot. Har ändå tre dagar med roliga möten framför mig, så ska försöka förbereda mig för det.

  Försöker äta som man ska, försöker ta ett steg i taget, försöker träna som man ska, försöker skratta ordentligt minst en gång om dagen, och försöker alla möjliga saker bara för att det ska bli lite bättre. Lite enklare att leva.

  Saker jag ser fram emot just nu:

  • Utbildningen i gruppträning som jag ska på om två (!!!) veckor bara, ser verkligen verkligen verkligen fram emot den
  • Att jobba mer med företaget, marknadsföra mina tjänster osv, och jobba in såna rutiner igen
  • Gå på flera spännande möten i veckan och prata med personer jag inspireras av och mår bra av, bland annat ska jag på Guerilla Office imorgon

  En dag i taget, och alltid ha något att se fram emot.

 • Företagarlivet

  Ett steg i taget

  Så igår skickade Dennis lite bilder på mig och oss från Taizé. En vecka innan den stora livskrisen, eller vad man nu ska kalla det. Mådde bra, var lycklig, hängde med alla möjliga vänner och i miljöer jag tycker om.

  Ser ni hur glad jag ser ut här på bilden?

  Hoppas jag kan känna mig sådär igen, någon gång.

  Men ska börja jobba igen idag. Eller ja, igår jobbade jag på skolan, men idag är det att börja med företaget igen.

  Jag ska börja med att marknadsföra företaget, behöver jobba med att marknadsföra mina två huvudtjänster framförallt, så here I come!

  Det kommer vara jobbigt som fan, men måste också fokusera på något. Så här kommer det mer reklam framöver.

 • Företagarlivet

  Längtan efter struktur, höst och jobb

  På måndag börjar skolan igen, och med det mitt jobb. Samtidigt börjar alla höstaktiviteter och allt sånt där som jag längtat efter. Äntligen. Försöker förbereda så mycket jag kan inför hösten, eftersom jag vet att det kommer bli mycket, men det kommer bli så kul och så värt det. Här kommer allt jag ska göra utan inbördes ordning.

  Gå gruppträningsutbildning på Playitas

  Som om jag inte fått nog av sol och värme. 😉 Det är två veckors utbildning i lite allt möjligt, som är en stor förberedelse inför vinterns jobb! Kommer lära mig allt möjligt, och främst yoga, vilket jag ser så mycket fram emot!

  Ha en månadsutmaning

  Och det med en god vän! Vi kommer jobba mer inför det imorgon och verkligen bestämma allt, ska bli så roligt! Lovar att ni kommer höra mer om det! 😉

  Vara utbildningsledare

  Ska hålla två utbildningar, en i sociala medier och en i hemsideuppbyggnad. Spännande, for realz. Hoppas verkligen att det blir bra!

  Jobba som personlig tränare

  Huvudfokuset, även om det inte alltid syns utåt. PT-Online och PT-mini är de två tjänster jag satsar på under hösten. Ska bli så kul att jobba upp det.

  Här väver jag även in jobbet i MTFT, min facebookgrupp som stadigt växer. Så roligt! I den planerar jag att fortsätta med olika utmaningar under hösten, en gång i veckan tänker jag mig.

  Och så har jag en spännande grej på gång som jag kommer jobba med under hösten för att lansera i årskiftet, som jag verkligen ser fram emot! Vet att det finns ett behov av det jag erbjuder nämligen!

  Jobba på NKS

  Fortsätta med min halvtidstjänst på skolan jag jobbar med! Ser verkligen fram emot alla bus med barnen, spela basket, king, läsa, utbilda barnen i självkänsla och pärla pärlplattor. Har två tankar om saker jag vill dra igång under hösten på skolan efter att ha hängt i grupper på FB där olika lärare saknat sina jobb för mycket. En handlar om att läsa och en handlar om självkänsla och ångest.

  Och så blir det förresten ett gäng timmar på Actic i månaden, får se hur mycket det blir.

  Lära mig om hockey

  Som ni kanske vet så har jag sökt en utbildning till hösten! En utbildning om hockey, som kommer ge mig förhoppningsvis massor med kunskap om en sport jag gärna skulle vilja jobba med i framtiden. Hockeyns då och nu.

  Ska även börja som tränare! Är dock inte klaaaaaaaaaart än så mer information längre fram. Vill ju längre fram jobba med ishockey, så då får man börja med små bäckar för att kunna ta världen med storm längre fram.

  Utan en plan händer ingenting.

  Utan ett mål funkar inte jag.

  Allt detta ska jag få ihop, och väva ihop till en mix som funkar för mig. Vet att andra (kanske just du) blir stressade av att ha så många olika bollar i luften, själv så tycker jag ju att det är fruktansvärt stressigt (och tråkigt) att enbart ha en boll. Sen är olika bollar olika mycket värda och kommer kräva olika mycket av mig, så i perioder kommer det vara mer tyst här än andra perioder.

  Vad prioriterar du i höst? Har du några planer?

 • Företagarlivet

  Åka tåg åka tåg åka tåg

  Klockan är kvart över sju och här sitter jag på Göteborgs centralstation och dricker mitt morgonkaffe. Ser stressade människor springa till tåg och bussar och jobb. Ser en farbror som läser tidningen.

  Ett tjejgäng går förbi med så mycket parfym så jag får ont i huvudet.

  En städmaskin som snurrar runt irriterat för är alldeles för mycket folk med stora väskor i vägen för maskinen.

  Två damer med varsin bulle i handen, otroligt nöjda.

  Själv har jag en stor kaffe i handen, boken Björnstad i lurarna och datorn såklart. Borde öppna min mail men vågar inte. Orkar inte. Inte riktigt än.

  Klockan är halv åtta och snart är det dags att gå till tåget.

  En liten flicka går förbi stolt med sin egna väska i ena handen och sin pappa i andra.

  Jag längtar mest hem till sängen. Till säkerheten hemma. Eller bara vara själv liksom. Mitt sociala konto har laddats upp för år och dar, så nu vill jag mest vara ensam. Prata med folk på andra sidan datorn. Det finns ju en anledning till att jag bygger företag online.

  Två ordningsvakter går förbi, med sina stora armmuskler spända, som för att visa att ingen har en chans mot dem.

  I boken pratas det om machokulturen i hockeyn. Lite för tuff hockeykultur. Lite för hårda regler. Lite för stor skillnad mellan killhockey och tjejhockey. ”För vad är det vi hoppas på?”

  Nu är klockan tjugo i åtta. Tjugo minuter tills tåget går. Det är dags att ta sig samman. Åka hem. Äntligen.