Drömmen om en egen träningsanläggning fortsätter

Idag har jag:

 • tränat.
 • jobbat en hel del med hemsidan och fixat och trixat med småsaker.
 • gått en två timmar lång promenix in till stan och tillbaka med Henke och Zero.

Strålande sol, varmt och allmänt bra lördag.

Hela den här helgen vloggar jag, därför jag inte skriver för mycket vad som händer, utan tänker att ni får hänga med där när jag redigerat nästa vecka istället!

Dock vill jag bara tipsa om att det kommer ett nytt avsnitt av Tränarpodden imorgon, äntligen! Molly Eriksson är det den här gången, en travtjej! Kommer bli riktigt grymt!

Igårkväll var vi förbi Erikas nya lokal, och jag blir sugen (igen) på en egen träningslokal.

Men är så kluven för vill så många olika saker i mitt företag. 

Erika har verkligen slitit för att få lokalen hon nu äntligen har, och när vi var där både förra lördagen och igår så blev jag sååå sugen på en egen! Vill också ha ett gym som är MITT. Just Erikas kanske inte är i min stil exakt, men dock så vet jag ju inte riktigt vad det är jag vill ha heller.

Saker jag vill ha:

 • benböjsställning, bänkställning och utrymme för både marklyft och tyngdlyftning
 • vissa maskiner som ex latsdrag och benpress
 • stor inomhuspool (hehe okej mer dröm såklart)
 • utrymme för gruppträning/pt-small group etc
 • större utrymme att bygga upp en slags hinderbana – ev bygga en hinderbana utomhus typ som den vid Växjösjön

Så jag skulle vilja ha en megaträningsanläggning på ett ungefär.

Nybörjarchallenge direkt i mailen

Alltså hur skönt och härligt ser inte det här ut på bilden eller? Ber om ursäkt för sommar och kanske till och med provocerande bild för detta var i Frankrike och det var +30 grader just den dagen. Här var jag ute och sprang mitt under dagens varmaste timme, så stannade och tog lite foton för att andas lite, blev så galet varmt. Saknar sommar. 

Kom igång med din träning!

Vill du också få en gratis träningsplanering för två veckor direkt i din mail? Just nu har jag en utmaning som jag skickar ut via mail, och den kommer finnas tillgänglig att starta upp under hela mars, men efter mars tar jag bort den, så passa på nu!!

Det du får:

 • två veckors träningsprogram
 • varje träningspass är beräknat att ta 30 minuter
 • mellanmålstips
 • middagstips

Passar dig som:

 • behöver en enkel struktur och liknande pass
 • vill träna HEMMA
 • har ingen tid att träna
 • vill inte träna med redskap

Du kommer också få lite såna där redskap om målsättning, om att få till vardagsmotionen och lite olika småsaker.

Helt gratis.

Det kommer vara så att direkt när du signar upp så får du det första träningsmailet, alltså med de tre första träningspassen, så dina två veckor börjar samma dag som du signar dig. Du kommer få tre träningspass per vecka, så det är bara att planera in tre dagar per vecka som du vill ha träning på och sen kör vi!

Jag kommer använda mig av ganska basic-övningar, men såklart med en förklaring till övningarna, så ni behöver inte oroa er! Till exempel kommer armhävningar vara med, och de går ju att köra mot vägg, mot en bänk, på knäna eller på fötterna och om du är riktigt galen så kan du ha fötterna mot väggen och händerna på golvet. Välj själv! 😉

Anmäl dig till träningsutmaningen nu!

* indicates requiredFebruari – nådde många av målen och kom ingenstans i andra

Slutspurten av februari – hur gick det för dig? Nådde du målen du satte upp? 

Läs nedan om hur det gick för mig!

Jag har en lång radda med mål och drömmar jag vill hitta på i år, min bucketlist för 2018. Och så har jag gjort en lite mer konkret lista för sakerna jag planerat för februari.

Privata målen:

Lyckades ju med ungefär allt förutom en sak på den listan, så är hiskeligt nöjd med det!

Rehabmålet kom visserligen i sista stund (igår) men ändå en check på listan! Blev två klara avsnitt av Tränarpodden, plus en inspelning imorgon. Helt klart supernöjd med det. Älskar min podd.

Företagsmålen:

Mina företagsmål gick lite sämre, men men. Har blivit bokad på saker som kommer generera mer saker förhoppningsvis, så det är jag taggad på!

Jag hade bland annat som mål att livesända en gång i veckan i min facebookgrupp, och det känns som en lite småmysig rutin jag har på tisdagsförmiddagarna. Just idag blev det på kvällen, men annars tänker jag mig förmiddagar, för då är jag mycket piggare och gladare också 😉

Och största målet var att komma igång med online-PT-jobben. Lyckades sisådär men har en bra plan som många verkar gilla. Hade som belöning på det målet att få beställa en bok av min favoritförfattare. Råkade beställa fem stycken nu på bokrean. Är inte ens lite ledsen. 

Ska steppa upp ett snäpp i mars och jobba lite annorlunda. Tror min plan kan bli riktigt bra.

Ekonomiska målen:

Mina ekonomiska mål är det som jag är helt klart nöjdast med. I min bucketlist har jag ju skrivit ATT jag ska spara pengar till olika saker, men inte till vad och hur mycket.

Men kan säga såhär; summan jag planerade var 4000kr undansparat och än så länge har jag sparat 6000, typ halva lönen hehe. Lite av det är insatt i fonder och aktier, andra har jag sparat genom dreamsappen. Jag har nästan blivit beroende av dreams, går nog oftare in där än på instagram numera.  De på dreams har startat en fb-grupp som är så himla peppande och rolig, så det har nu blivit ännu roligare att spara genom den haha!

För nästa månad så har jag funderat på att kika på lite aktier som är träningsrelaterade, och att sen eventuellt skriva om sånt här på bloggen. Skulle ni vara intresserade av att följa det? Är helt klart nybörjare inom aktiebubblan, men tycker det är spännande ändå.

Som belöning för mina minst 4000-sparade-pengar så skulle jag få en heldag med serier. Men fick ju hela veckan med det förra veckan typ pga förkyld så ja…. Kanske passar bra i helgen dock? 

Är helt klart nöjd med februari som månad.

Jobbet jag har på skolan känns riktigt bra, med både barnen, arbetssysslan och kollegorna. Trivs som bara den. Trivs också väldigt bra på Actic, och trivs mycket mycket bra med att ha mycket tid till att jobba med företaget och vila så länge jag vill och liksom göra lite allt möjligt om dagarna.

Finns typ bara en sak som stör mig i det här livet, och det är att jag och H ska ha så svårt att hitta en lägenhet i den här stan som vi (jag) kan tänka oss att bo i. Jag är lite kräsen. Ska på visning på torsdag, och hoppas på guld. Har varit på visning i samma hus tidigare och det var stort nej tack, så har inga höga förväntningar. Gillar lägenheten vi har nu men den är alldeles för liten.  Aja. Vad är väl en bal på slottet. 

Nybörjarchallenge på gång

Äntligen händer det saker i företaget! Jag får olika små uppdrag, jag får igång olika tjänster och jag har tid att hitta på kul saker att ge bort också! En kul sak jag jobbar med just nu är min nya mail-utmaning jag planerar att släppa på söndag.

Det är en två veckor lång kom-igång-med-träningen-utmaning-mail-tjohej (har ej bestämt namn än som ni märker) som kommer innebära att du kommer få ca 5 mail på två veckor, där du får två veckors träningsschema och lite annat smått och gott, sånt som du som aldrig tränat innan kan tänkas behöva för att komma igång.

Det här är något för dig som:

 • vill träna hemma
 • kanske har max 30 minuter åt gången och gärna inte vill lida längre än så
 • tycker det är jobbigt att ha för stora krav på sig
 • är nybörjare inom träning
 • vill ha lite tips på bra mellanmål och andra hälsosamma måltider
 • vill ha en enkel struktur på träningen
 • inte vill träna med några redskap

Du kommer också få lite såna där redskap om målsättning, om att få till vardagsmotionen och lite olika småsaker.

Helt gratis.

Det kommer vara så att direkt när du signar upp så får du det första träningsmailet, alltså med de tre första träningspassen, så dina två veckor börjar samma dag som du signar dig. Du kommer få tre träningspass per vecka, så det är bara att planera in tre dagar per vecka som du vill ha träning på och sen kör vi!

Jag kommer använda mig av ganska basic-övningar, men såklart med en förklaring till övningarna, så ni behöver inte oroa er! Till exempel kommer armhävningar vara med, och de går ju att köra mot vägg, mot en bänk, på knäna eller på fötterna och om du är riktigt galen så kan du ha fötterna mot väggen och händerna på golvet. Välj själv! 😉

Vill du vara först med att få de här utskicken?

Såklart du vill. På söndag (4e mars) den får du det om du anmäler dig via formuläret nedan. Hoppas du vill vara med!

Anmäl dig till träningsutmaningen nu!

* indicates required
Börja träna med fria vikter – här är de bästa övningarna

Hej på er! Hur är läget? Idag tänkte jag bjuda på inlägg två i serien om att komma igång med att träna med fria vikter. Första inlägget handlade om ”läskiga fria vikter” och idag tänkte jag bjuda på mina bästa övningar för att börja komma igång och våga träna!

Börja träna med fria vikter

Mitt bästa tips att börja träna med fria vikter är att välja ut några övningar och börja jobba med dem för att hitta rätt teknik, och lära sig lite åt gången. Det kan vara omtumlande att börja med alla möjliga stora övningar direkt, så därför kan det vara bra att börja med kanske 5 övningar och sen utvecklas och testa på nytt.

Goblet squat.

Håll en vikt intill bröstet och sätt dig så djupt ner du kan. Försök hålla en bra spänning och hållning genom hela övningen, alltså att du inte ska vara avslappnad i benen och magen. Håll i en viktskiva, medicinboll eller kettlebell eller annan vikt du hittar.

Axelpressar.

Också en bra nybörjarövning, som såklart går att utveckla och jobba mer med på olika sätt.

Varianten jag kör här i GIF-en är en axelpress precis rakt ovanför axeln. Jobba rakt ner och rakt upp. Tips är att kika i en spegel så du ser att du går rakt ner och rakt upp.

Militärpress.

Annan press över huvudet med skivstång istället. Du får testa dig fram vilken bredd du vill ha på händerna, vissa kör brett, vissa kör smalt. Försök skjuta fram huvudet i toppläget så du får en ”bra position” och sträck ut armarna.

Step up.

Också bra grundövning, går att göra på lite alla möjliga sätt. Som ovan är min favorit, att hålla i två kettlebells och kliva upp på en höjd. Variant kan vara att ha en skivstång bakom nacken eller göra utfall eller eller eller 😉

Marklyft.

Kan vara en lite krångligare övning för en nybörjare, men ändå en väldigt naturlig rörelse. Här står jag i en sumomark, alltså att fötterna står brett. Vanligt är att en börjar med höftbrett mellan fötterna.

Finns säkert någon annan som kör mark på ditt gym, så fråga! De flesta brukar bli smickrade av att få frågan om de kan hjälpa 🙂

Bra rörelse/övning att lära sig!

Bicepscurls.

En klassiker men en väldigt bra övning att börja med. Tänk på att inte svinga upp vikten utan att jobba upp på ”två” och ner på ”två”, alltså att du räknar två sekunder upp och två ner.

Frågor? Egna tips? Andra bra övningar att köra?

Kommentera gärna så hjälper vi varandra!

Varför är ”fria vikter” så himla läskigt?

Vet ni vad? Senast idag hörde jag en grej som jag tycker är så himla tråkig (men som jag förstår) och det är:

”Den där fria-vikter-delen är så himla läskig”

Vet ni vad de som säger den där meningen är rädda för? Andra människor. Att alla skrattar åt dem, att allt de gör blir fel så de skadar sig (så andra skrattar) och glöm inte, att folk ska skratta åt dem.

De är rädda för personer (män) som är stora och starka, som brölar när de tränar och som tar plats, och kör över nybörjarna. Och ja, såna idioter finns på varenda varenda gym. Tyvärr. Behöver absolut inte bara vara män som håller på med, utan det är kvinnor också.

De brölar och tar plats och tar alla vikter och ser bara allmänt aggressiva ut med sina massiva muskler och pumpande av biceps och egentligen är allmänt töntiga. Visste ni förresten att jag är tillsammans med en sån haha? Just Henke är såklart himla snäll egentligen, men när han tränar får man passa sig. Råkade förstöra hans träningspass en gång, han var sur hela helgen haha… 

Men som sagt, de där brölarna, de är ganska töntiga egentligen. De är liksom ganska tråkiga och egocentriska och bryr sig inte ett dugg om någon annan än sig själv (och sina biceps). De bryr sig inte om vad du gör, hur du ser ut, vad du tränar eller någonting. De kanske registrerar att du är där i bakhuvudet, om de nu kollar bort från sin egen spegelbild en liten liten stund.

Det är dock där du blir stark. 

Du kan om du vill. Du kan också bli ett proffs på att köra benböj med skivstång, du kan också lära dig göra supersnygga marklyft, inse att brölarna inte är majoriteten av gymmare, även om det är dem som hörs allra mest!

Jag har inte alltid tyckt att fria vikter är det bästa

Det var läskigt i början.

Minns på friskis&svettis i början av min träningskarriär. Började köra deras jympa-pass. En vän drog (på riktigt) in mig i konditionsdelen av själva gymmet. Såg att andra coola tjejer körde med hantlar och olika saker så blev nyfiken. En söndagsförmiddag när det var typ jag och två tanter till så testade jag mina första axelpressar med 2 kg och första bicepscurls med 3kg.

Svintungt.

Så roligt.

Sen dess har jag inte velat lämna de fria vikterna. Fick med en kompis till gymmet som gymmat länge som introducerade mig till marklyft. Minns att jag var starkare än kompisen när vi körde haha, så hen blev sur. 😉

Det kan vara läskigt med något nytt

Speciellt när alla ser ut att kunna. Men alla kunde verkligen inte från början. Glöm inte det!

Du kan om du vill

Vad har du för plan med din träning? Är du trött på att bara träna med maskiner, och istället vill testa vingarna och jobba lite annorlunda?

Om svaret är JA så häng med på min fria-vikter-serie här på bloggen, kommer bjuda på bra med tips, ge dig ett träningspass och en hel del annat. Lovar att du kan.

Det här är  första inlägget i en serie om fyra angående träning med fria vikter! Kommande inlägg kommer innebära en lång guide med bra tips på hur du ska göra för att lyckas som nybörjare, en lång guide om fria vikter och våga-testa-pepp!

Dagens träningspass

Obs inlägget innehåller reklam för mina egna tjänster!

Dagens träningspass ser ni i videon ovan!

Körde tre set på varje övning, lätt belastning, men ändå lite belastning! Så skööööönt att få röra på sig! Har även börjat trotsa snön och cyklar så mycket jag kan, speciellt om jag ska göra något inne i stan, för jag är ju ändå smålänning och vill inte krångla med parkering (eller betala det) 😉 Det ÄR ju ändå bättre att cykla, slipper krånglet, slipper betala bensin och parkering OCH får motion! Så mycket bättre med cykel!

Fick ett helt rum för mig själv på gymmet idag! Tydligen inte så många som har tid att träna mellan 10 och 11 😉 Måste säga att det är hiskeligt lyxigt att träna ensam ibland! Man får all yta man behöver, bygga upp för att filma sig själv (hehe) och bara vara ibland.

Saker jag jobbat med idag:

 • skrivit ett träningsschema till EN NY KUND!!! Vill du också anlita mig som PT? Kika här!
 • Ringt olika personer (dock ingen som svarat, men lämnat fina meddelanden och mailat dem som skulle mailas)
 • Ätit frukost och nätverkat på Guerilla Office

Nu ska jag till skolan snart på jobb, och ikväll behöver lägenheten nog få lite kärlek. 😉

På tal om Actic ska jag utbildas i Stockholm imorgon och fredag i deras regi! Ska bli intressant att se vad jag kan tänkas lära mig då! Så kul!