• Blogg

  Att vara sjuk är ännu dyrare

  Alltså. Det här med att träning är dyrt. Ja, såklart, det är dyrt med träning om man väljer dyr träning.

  Men har ni tänkt på att det är ännu dyrare att vara sjuk?

  Att inte ta hand om sig själv, att bli sjuk, att inte fokusera på sin fysiska hälsa, ja, det kostar oftast mer.

  Ni vet när man är halvsjuk och inte riktigt känner att en har råd att vara hemma från jobbet för att hyran är för dyr, räkningarna är för många och allt runtom blir för dyrt. Du kanske har barn eller en dyr bil eller något annat som kostar mycket.

  Tänk då vad 1000kr/ månaden på träning kan ge dig, för att skapa den där hållbara vardagen där du inte går upp och ner i skador och sjukdom, utan där du blir stabil, både fysisk och psykiskt.

  Där du klarar av din vardag, bygger upp immunsystemet och går igenom alla sjukdomar dina kollegor har.

  Där du satsar på dig själv tre gånger i veckan, tar en morgonpromenad en fjärde dag och väljer en frukt som mellis på torsdagar istället för bullen.

  Där du äter för att bli mätt och du äter hälsosamt.

  Där du anlitat en PT (ex mig) som hjälper dig jobba med din vardag, din kost, din träning och din sömn.

  Som hjälper dig skapa energi för ditt jobb, där du kanske till och med orkar mer, som din chef ser och bara ”wow löneförhöjning”?!!?! Okej, kanske inte, men det kommer högst troligt öka chansen.

  200kr i månaden eller 2000kr, finns många saker man kan betala för och satsa på. Vissa vill springa själva, andra behöver hjälp. Vissa vill simma tre gånger i veckan, andra köra yoga från Youtube.

  Vad du än gör tror jag det är mer värt en att ha kanske 5 sjukdagar i månaden. Jag brukade räkna att jag förlorade runt 700kr efter skatt per förlorad arbetsdag när jag jobbade i vården. Nej, ingen bra lön, i know, men så räknade jag. Inte så mycket en dag, men när det blev många så var det inte lika kul.

  Nu är det mer sällan än ofta som jag är sjuk. Är jag sjuk går det ofta fort över (förutom när jag vart i Taizé så då räknar jag alltid med en veckas sjukdom efteråt, går inte att göra något åt).

  Det är viktigare än man tror att investera i sin hälsa.

 • Blogg

  Att köra en del av en supercircuit

  Hej hej hej!

  Ojojoj, vilken dag! Vi har kört vattengympa, HIT och snabb-aerobics, och så har vi varit stationsledare på ett pass med runt 100 deltagare, vilket var så roligt! Jag och en tjej till körde utfall efter utfall efter utfall och bara pumpade.

  Supercircuit innebär att man jobbar med olika stationer i x antal sekunder och byter mellan varje station. Vi körde sju stationer, 40 sekunders arbete och tre varv med alla stationer.

  Vi hade tre varianter av utfallssteg på vår station, och sen var det olika burpees, balansövningar, andra pulshöjare och många olika utmanande övningar. Parövningar och singelövningar.

  Superkul, supersvettigt och lärorikt.

  Att jobba för Apollo och Playitas är ju ett helt annat sätt än den typ av gruppträning jag är van vid att hålla hemma. Här är det mycket mer underhållande än vad jag gör hemma, där är det mer faktiskt träning (haha). Jobbar mycket mindre grupper, jobbar mer med samtal och att känna in gruppen på andra sätt.

  Man lär ju känna grupper man har vecka efter vecka under en hel termin på ett annat sätt än vad man gör om man har dem en timme en vecka och sen aldrig igen. Man lär sig vad som funkar, vad man ska säga. Man behöver inte alltid förklara hur och vad de ska tänka på och vad vi ska göra, utan de vet oftast.

  Här måste man vara på ett helt annat sätt, och det… Ja. Annorlunda.

  Så klart är det roligt, men det är ansträngande att ställa om hjärnan från det man är van vid och det som fungerat länge. Här ska jag vara mycket mer säljande, ha på mitt bästa-clara-face och vara positiv och framåt. Stänga av de där känslorna som kommer vissa dagar (som är här just nu).

  Men dåliga dagar får man ha, det måste man få ha.

  Så därför ska jag strax gå och äta och sen är det dags att krypa ner i sängen. Sova ut och gå på morgon-pilates. Det ni. Det blir kul.

 • Företagarlivet

  Att landa i vad man faktiskt vill

  Här är jag.

  En tjugofyraåring som drömmer om ett liv där jag får styra vardagen helt som jag vill.

  En tjej som vill kunna leva heltid på sitt företag, som vill kunna lägga upp allt efter mina egna önskemål och planer och drömmer om att få till allt det där som hon vill och behöver.

  Som vill testa och prova och inte behöva välja riktigt än. Som vill utvecklas och förändras och hitta det där som är jag.

  Som älskar rutiner lika mycket som jag älskar att bryta rutiner. Som älskar att testa nytt men som också behöver det där vardagliga. Samma övningar på gymmet, samma frukost året runt och samma kläder till jobbet varje måndag.

  Jag vet inte riktigt vem jag vill vara exakt än. Jag vet inte riktigt hur exakt jag vill jobba, när och med exakt vad. Men jag vet att jag vill vara egen. Vill inte vara anställd. Vill kunna styra mitt eget liv, tacka ja till kunder och tacka nej till kunder.

  En dag i taget.

  Hjärtat läker lite mer för varje dag som går. Att vara iväg på en ö där det är så mycket kärlek, träning och nya människor som inte har en aning om vad som precis hänt mig, ja, det hjälper mig enormt. Vet inte hur det blir att komma hem igen, men det vill jag inte tänka på just nu.

  Ett steg i taget.

  När jag kommer hem ska jag förbereda mig för att hålla två utbildningar för ett företag inom saker jag jobbar med i mitt företag, och det ska bli riktigt roligt.

  Sen ska jag äntligen få se hockey igen. Det ni. Det kommer jag må bra av.

 • Blogg

  Efter första veckan på Playitas

  Jag mår bra av sånt här.

  Alltså både kaffe och sol då, men också att få vara i en miljö där jag får växa.

  Där jag får lära mig, där jag får utvecklas, där jag får testa, prova, misslyckas, prova igen och lyckas.

   

  Där jag får utmanas att göra saker jag aldrig egentligen skulle göra, men ändå får prova på här. Lite framåt hela tiden.

  Älskar miljöer där man får misslyckas, komma åter och bli säker i sig själv. Det bästa och viktigaste man behöver i en utbildningsmiljö.

  Typ som det här. Yoga. Kommer ni gå på mina yogaklasser tror ni?

 • Blogg

  Tio bästa på Playitas

  1. Bada i havet

  I kid you not. Älskar älskar älskar att slänga mig i vattnet en snabbis efter att ha haft en intensiv träningsdag med gänget. Så skönt att få svalka sig lite och liksom vakna till igen. Älskar att vara i vatten generellt.

  2. Att få träna träna träna

  Visserligen, vad ska man annars göra på ett träningshotell?

  3. Soluppgång på berget

  Magiskt. Speciellt att vi körde qi gong däruppe (eller hur det stavas).

  4. Frukost frukost frukost

  Eller all mat egentligen, men framförallt frukosten. Älskar ju mat va.

  5. Att få lära sig saker om träning och kost

  Av ingen mindre än Helene Ice Ahlson. Igår hade vi en kostföreläsning med henne på en timme och kände att jag ville stanna klockan där och ba låta henne fortsätta prata och prata och prata.

  6. Att det är varmt

  Detta är extra kul eftersom det tydligen är skitväder hemma.

  7. Att få lära känna personer som gillar samma saker som mig

  8. Att jag hittade den perfekta stenen igår

  Ni ser ju

  9. Hela utbildningen

  Finns så mycket att säga men gillar verkligen att vi är en liten grupp där alla hela tiden strävar framåt. Det finns enorm plats för misstag och det finns alltid feedback, alltid något nytt att lära sig och diskutera och det finns alla möjligheter att utvecklas.

  10. Det är så drömmigt här

  Tänk att jag skulle kunna jobba och bo här. Att jag kommer bo såhär på ett liknande ställe i vinter. Iiiiiiih

 • Blogg

  Att lära sig att dansa för andras skull

  Oj oj oj.

  Vilka dagar vi har.

  Man hinner inte med riktigt. Hinner knappt tänka. Hinner knappt landa.

  Först en grej sen nästa sen nästa sen nästa.

  Sen äta sova och sen upp igen.

  Men visst var det magiskt imorse?

  Idag har det varit projekt: lära Clara dansa.

  Mission impossible.

  Men kul är det. Och framåt går det.

  Lär mig lite mer för varje gång och i vinter kanske jag klarar hålla pass.

  Men men. Ni får kika på min Instagram om ni vill skratta lite.

  Hoppas ni har det bra ändå. Jag har det riktigt bra. Hejdå.

 • Blogg

  Att hitta tillbaka till sig själv

  Är jättesvårt. Speciellt när man varit i ett förhållande där det blev för intensivt och för mycket vi så när det tog slut så visste jag knappt vad jag hette längre.

  Men nu har det gått ett par veckor och jag har varit iväg på Playitas i tre dagar, vilket har hjälpt enormt. Jag har också haft en väldigt fin vän på besök, varit jättemycket med många andra fina vänner, fått massor med plantor att ta hand om av olika vänner och haft personer som sovit hos mig så jag sluppit sova själv.

  Men framförallt så har jag försökt hitta tillbaka till det jag vill. Vad jag faktiskt vill. Inte vad vi ville utan vad jag ville.

  Bara några dagar efter att det tog slut skrev jag en jättelång lista på saker som jag vill göra, som är saker som stärker mig och gör att jag mår bra, åtminstone för stunden.

  Alltså, vill bara säga att jag INTE kommit över honom än, och hela grejen med att ha blivit sviken, det är jag INTE över, är fortfarande så sårad, men försöker att bara acceptera det och försöker göra saker som jag vill och mår bra av.

  Jag och Sanna håller bland annat på att inleda ett mycket spännande samarbete där vi förhoppningsvis kommer jobba flera gånger ihop. Det känns tryggt att jobba med henne för hon tar verkligen hänsyn till hur jag mår och lyssnar, vilket är skönt.

  Sen har jag den här utbildningen jag är på, en två-veckors-utbildning för att bli en grym gruppträningsinstruktör. Det ni. Känner mig redan grym och är inne på dag tre.

  Sen har jag massor med små projekt.

  Jag har ingen som gnäller över att jag vill lägga ner mängder med timmar på hockeyn i höst.

  Jag ska hålla två utbildningar i höst om sociala medier.

  Jag ska eventuellt ha flera pysselkvällar med några ur mitt gamla rollerderbylag.

  Jag ska dra PB i mark innan året är slut och då ska jag givetvis ha böjt över 100kg.

  I januari åker jag till Egypten och ska jobba där med gruppträning i fyra månader.

  Jag har tänkt börja springa mer regelbundet igen. Försöka hitta glädjen i det (eller kanske bara borde ge upp).

  Alltså ja.

  Det är många tankar. I know.

  Men sån är jag och det är ett bevis på att jag mår bra.

  När jag har många bollar, många projekt och många saker jag vill, så mår jag bra.

  Börjar se ett ljus.

  Sen är jag iväg från vardagen och det är så mycket här att tänka på, så kan inte sitta och grubbla här. Är inte ensam mer än när jag ska sova, och då hör jag ändå grannen snarka (eftersom det är ett måste att ha öppna fönster för det är så varmt).

  Jag har inget framgångsrecept på hur man hittar sig själv igen och hittar glädjen i livet igen mer än att umgås med de man tycker om. Försöka tänka på vad man gillade tidigare. Utan den där personen.

  Läsa mycket om man gillade det.

  Kolla den där värdelösa serien för att den ändå är rätt mysig.

  Vissa gånger är det en dag i taget.

  Andra dagar är det en timme i taget.

  Men framåt går det.