Att värdera ett helt år eller värdera dag för dag

Hej mina vänner! Idag sitter jag och jobbar på Kafé Kulör! Det är Guerilla Office på onsdagar och idag tänkte jag passa på att vara med, var ett tag sen men jobbar alltid bättre när jag är med andra. På dagens schema står det: fixa visitkort, boka poddintervjuer och höra av sig till kunder. En kul dag helt enkelt.

Något jag funderat ett tag på är hur folk värderar sin träning och sin kosthållning… Jag har märkt att det skiljer sig ganska mycket från personen som tränar mycket och folk som inte definierar sig som personer som tränar.

Som nu, när jag varit borta från träningen i två veckor på grund av sjukdom, resor och omotivation, så har jag inte värderat det som något som är ”hela världen”, eftersom jag vet att jag kommer träna så fort jag vill komma igång igen (som jag har gjort nu). Istället tänker jag att ja, ja, det gör inget för den här dagen, men jag väljer ett hälsosamt alternativ och ser till att jag rör på mig ändå, så att jag inte bara sitter still hela tiden, men den uteblivna träningen gör inte så mycket.

Igår frågade jag i min facebookgrupp om just det här, om de värderar uppehåll som att de ”pausar” från träningen eller som att de ”slutar.” Det kom upp intressanta tankar och jag kan verkligen förstå dem som inte har det där med träning naturligt.

För mig är träning så naturligt i min vardag. Det pluggas, jag är instruktör, PT, skriver om det, jag är tränare i två lag och så tränar jag själv. Allt i mitt liv handlar om träning på något sätt.

För andra är det inte lika naturligt. För andra är det en högre tröskel att få den där vanan.

Så idag tänkte jag ge er några tips och trix för att komma över tröskeln och helt enkelt sluta värdera ”snedsteg” så hårt.

Träna dag-för-dag-listan.

1. Planera för en dag i taget.

Ta kvällen innan och planera för morgondagen. Får du plats med ett träningspass på lunchen? Ta med dina träningskläder och ta en kort löprunda på lunchen med fem upphopp var 3e minut. Ska du träna innan jobbet? Samma sak. Ska du träna efter jobbet? Planera dina mellanmål så du orkar ta i allt och inte behöver köpa en kexchoklad precis innan du ska köra igång.

2. Fundera på vad du kan göra just den dagen.

Den här punkten hänger mycket ihop med punkten ovan, men fundera på vad du kan göra för hälsosamt just den kommande dagen. Inte på fredag nästa vecka utan den dagen. När kan du ta en frukt som mellanmål? Vad kan du äta till lunch just den dagen? Kan du ta en tio-minuterspromenad på eftermiddagen? Kan du få ihop en promenad med en vän på kvällen i telefon?

3. Använd dig av kortsiktiga mål.

Träna tio pass och belöna dig med en ny träningsjacka. Träna femton pass och belöna dig med ett par nya skor. En resa kanske när du fått till 100 pass. Sätt upp en lapp på väggen där du får kryssa av 100 pass. Sätt upp delmål, 100 pass är jobbigt att se… 😉

4. Tänk inte börja om, tänk fortsätt.

Ja, so what om du inte tränar på en hel vecka eller går bananas på en efterrättsbuffé? No problemo. Dagen efter fortsätter du bara på ditt gamla spår att träna, att äta nyttigt och ta de där hälsosamma valen.

5. Tänk på känslan efter.

Du vet känslan efter att ha kört ett jobbigt träningspass, eller hur?

Hoppas ni har fått lite inspiration och pepp idag, och lite träningsglädje, och slutar värdera träningen! <3

3 Comments

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.