Ett starkare du

Vad drömmer du om?

Jag drömmer om en stark och hållfast kropp. En som orkar. Klarar av saker. En som orkar bära en tung matkasse på armar utsträckta rakt fram och samtidigt springa hela vägen hem. Okej, kanske inte riktigt så, men stark vill jag bli.

Så därför bjuder jag idag på ett träningspass som gör dig stark. Stark som fan. Eller ja, efter passet så kanske du inte känner dig speciellt stark. Mer helt slutkörd, men några dagar senare, när träningsvärken försvunnit. Då ni.

Benpass coming up.

Upplägg:

Börja med att värma upp dina ben, eftersom passet är ett benpass. Jag brukar ju oftast cykla till gymmet, så minst 5 minuters uppvärmning på cykel, beror på vilket gym det blir. Därefter brukar jag sitta på huk en liten stund, gunga fram och tillbaka. Göra lite benböj utan vikt, stretcha och liksom få upp rörligheten. Värma musklerna och göra dem beredda på vad som händer.

Benböj med skivstång bak – börja på skivstången, gör 2 x 10 repetitioner, och därefter ökar du upp till en vikt där du känner att du orkar genomföra 10 repetitioner, men att det inte är för lätt såklart. Ha max 3 minuter som vila, och minst två, mellan varje set. För mig hade jag haft 20 kg(stången), 40, 45, 50, 55, 60, och gjort 4 set på 65 som sista vikt. Totalt 10 set på benböjen.

Frontböj med skivstång fram – eller med kettlebells eller viktplatta som en goblet squat. Här jobbar du också med 10 reps, men på en låg vikt. Jag hade legat på 30kg, och här är det max 1 min vila, och 40 set. Glöm inte att värma upp och vänj om kroppen lite, så den vet vad du håller på med.

Utfallspump – för stabilitet och styrka i benen. Jag brukar göra 10 per sida, 4 gånger om. Vill man kan man hålla hantlar i händerna för extra vikt.

Raka marklyft – med skivstång eller med hantlar. Börja uppe från höften och jobba långsamt neråt. 10 reps, 4 set.

Benpress på en bänk, utan eller med vikt. Pressa dig själv upp, ett ben i taget. 10 per sida, 4 gånger om. Börja på en lägre höjd och jobba dig uppåt på högre.

Knäextensions och lårcurls i kombination, 10 reps på varje, ingen vila mellan övningarna, 4 set (mellan varje omgång får du vila såklart).

Promise, it will be fun!

2 Comments

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.