Första träningshalvåret av 2017

Jag vet inte hur ni upplevt mig under första halvan av 2017, men jag vet att jag varit ganska borta i stunder. Närvarande och väldigt borta. Det har varit för mycket liksom. Clara Toll gjorde det igen, försökte göra för mycket. Jag försökte hålla i träningsscheman, försökte få träningen att fungera, försökte det mesta. Men mycket av min träning blev halvdan, mycket gick åt att bara överleva dagen och tyngdlyftningen gick sådär framåt. Men vad gör väl det. Egentligen. Träningen var min räddning under hela den här sista terminen på Tränarprogrammet med stress, med press, med vilja att prestera fastän det oftast inte räckte hela vägen. För skolan har inte gått bra den här terminen. Det är omtentor, det är om-inlämningar, det är clara-har-inte-läst-instruktioner-vid-examinationer och så vidare. Saker som jag annars kommer ihåg så lätt gick inte hela vägen den här gången. För jag försökte hela tiden fokusera på mitt företag istället. Vill ju bygga det, och inte sitta och uggla i skolan och läsa massa tråkiga rapporter. Och så ville jag fokusera på att bygga mig själv. Hålla ihop. Bli stark. Känna mig grym. Så här kommer första träningshalvan av 2017:

Januari 2017

Januari började med två intensiva examinationsveckor där vi satt och slet med våra träningsplaneringar och en annan uppsats = stress. Så minns de träningspassen var mycket tuffa, mycket hårda, mycket svett, mycket skrik (okej, kanske inte, men hade träningspass där jag behövde ta i och sluta tänka på skolarbetena). Det var här jag började lägga lite mer fokus på löpningen (faktiskt) och samtidigt lyckades jag skada min fot någonstans i det hela. Tyngdlyftningen fick som alltid vara det som jag pausar i och jag fokuserade på att bara bli stark. Jag menar, det är ju det som ändå är mitt största mål.

Februari 2017

Jag rullade en del (iaf en gång för det har jag bild på) och jag gjorde armhävningar på höjdskillnader (enligt instagram). Jag fokuserade på överkroppen och fokuserade på kondition, samtidigt som vi började med c-uppsats i skolan och så spelade jag fotboll en gång i veckan med världens bästa FFAT. Saknar det något enormt. Och ungefär här började jag bli sjuk och aldrig bli frisk (som ni kan få koppla till vad som står längst upp). Och bästa grejen: Fick mitt nya träningsschema för tyngdlyftningen som jag fortfarande jobbar på! 😉

Mars 2017

På bilden kan man se antingen en Clara som gör benböj eller en Clara som övar inför att dyka i vattnet. 

Mars innehöll mer sjukdomar, mer träning, tyngdlyftning såklart, en del löparrundor och ANTAGNINGSPRÖVNINGEN. Gick strålande trots feber och hosta. Rekommenderas inte. Borde kanske bokat om men hade nog inte presterat så annorlunda ändå. Kom in på min GU som jag ska göra i höst och så… alltså jag var nog sjuk i tre veckor av fyra under mars. Stressens stress. Lät mig inte riktigt vila. Kanske inte kunde det. Kanske var för mycket uppe i varv. Flängde liksom runt överallt, var med på mässor, jobbade med företaget, hade för mycket plugg, försökte för mycket. Är efterklok just nu. 

April 2017

April minns jag som min bästa månad faktiskt! Var frisk och var ute en del i skogen. Det snöade och det var fint och underbart och det var kaosigt ibland med såklart (hehe rim). Minns (och ser på instagram) att jag fick till bra träningspass, mådde bra, ser stark ut, tog tid för mig själv, insåg att jag behövde sluta stressa så började säga nej till massa saker (!!) och började spela mer och mer dataspel för att slappna av haha. Det är min to-go när jag behöver börja chilla mer. Under hela april jobbade jag bra med tyngdlyftningen, fick till bra löpträning och liksom började jobba mot min GU. Kände mig stark.

Maj 2017

Kollar mina sociala medier och inser att jag hade min mest icke-sociala-medier-period här. Inte många bilder, inte många filmer, inte mycket blogginlägg, inte något av någonting typ. Här jobbade jag i två veckor med ett projekt, började inse att min examen var borta så fokuserade mycket på det, har för mig att jag var sjuk någon vecka och bara sådär, ja, inte var på sociala medier. Träningen minns jag gick bra faktiskt, jobbade vidare med min överkroppsstyrka och började kunna göra negativa chins! Det var en stor vinst verkligen, även om jag fortfarande inte kan. Jobbar på det lite varje gång jag är nere på gymmet, jobbar med att hitta musklerna, spänna rätt, jobba med skulderbladen och rätt muskler och bara öva in. Maj var en bra månad, även om det var stressigt.

Juni 2017

Sen var det dags för examen. Universitetstiden var slut. Inga nya uppgifter, bara gamla att försöka bli klar med. En i taget och sen kommer examen på riktigt. Har lite kvar, men orkar inte stressa med dem. Nu mera är det mitt företag och min träning som är i huvudfokus. Nu är det stress-fritt, det är sociala-medier-pauser ganska ofta och jag tänker att det inte gör så mycket om jag råkar ha två dagar utan att lägga upp något blogginlägg.

Träningen i juni har gått UNDERBART. Har fått till bra träningspass, har kommit tillbaka till lyftningen ordentligt och börjat jobba med schemat igen ordentligt, har vart ute och vandrat ganska mycket (mer än tidigare iaf) och har fått till bra löpträningspass. Har visserligen skadat min fot igen så ingen lyftning på en vecka, men det gör inte så mycket, har fokuserat på överkroppsstyrka i veckan, och nu är det juli. Ny månad, nytt jag. 😉

Summering

Alltså, har gjort en del dumma val den här våren, men vet inte om jag hade velat göra annorlunda. För valen har ändå varit bra för mig på något sätt, även om träningen fått lida. Kanske behövde en sån här period för att inse vad som var viktigt för mig. Vad som är fokus. För det som är viktigt för mig i träningsvärld är att löpträna, marschträna och bli starkare i överkroppen. Tyngdlyftningen kommer numera i andra hand, även om det är det roligaste av det jag tränar. Min militärutbildning i höst är liksom ganska viktig för mig, det är det jag kommer hålla på med från oktober till juli nästa år. Visserligen sa de att jag var vältränad och kommer klara av GMUn galant även om jag inte tränar för det men har insett alldeles för många gånger hur min kropp reagerar om jag kastar mig in i något nytt (jag går sönder). Så nu, några pass i månaden, tränar jag för min GU, så att jag sakta men säkert blir redo, både fysisk och psykiskt. 

Är ni nöjda med ert 2017?

Dela gärna vad ni tänker i kommentarerna! Så kul att få läsa!

2 Comments

  1. Clara! Vilken härlig blogg, inspirerande på ett fint sätt! Jag har haft en del problem med psykisk ohälsa detta året, vilket har inneburit att jag har lagt mycket träning på hyllan. För mig har det mest vart vardagsmotion! Men de senaste veckorna har jag kommit igång igen med gruppträningar på stranden, yoga och löpning vilket känns kul och det är såklart bra för psyket också! Älskar att få träna ute på sommarn! Ha det fint!

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.