Fem vanliga fel du gör när du börjar gymträna

1. Går ut för hårt.

Satsar allt på en gång. Går wild and crazy. Nej, men upp med handen alla som tänkt att det är en bra idé att börja gymma fem gånger i veckan, köra ett splitschema en hittat på nätet och bara köra på stenhårt. 0 – 100%.

2. Kör ett schema de hittat på nätet som inte är anpassat för deras situation.

Okej, säger både ja och nej till detta. Men säger nej till att inte se till att det schemat en hittar är specifikt för sin egen situation, typ som att schemat är skrivet för någon som är vältränad och tävlar i styrkelyft på landslagsnivå, i jämförelse med dig som inte tränat på ganska många år nu och absolut inte är elit i styrkelyft.

Om du tar ett schema från internet, se till att det funkar för din situation och är anpassat för din nivå.

3. Bara kör biceps.

Haha så många som jag sett som bara tränar armar, axlar, armar, axlar, mage, mage, mage, armar, axlar. Kroppen har fler muskler, speciellt på benen. Glöm inte benen.

4. Inte ber om hjälp.

Är du helt ny på gymmet så finns det en hel del svårigheter, speciellt att få till teknik i övningar som benböj och marklyft, bland annat. Be om en gymintroduktion, köp ett pt-pass med en kunnig PT eller fråga någon som ser ut som den vet vad den håller på med.

5. Slutar innan man ens börjat.

Det tar tid att bli stark och det tar tid att få in en vana. Håll ut. Håll i. Planera in lagom många pass i veckan, avboka inte. Hitta en gymvän. You can do this.

Läs mer: börja gymträna nu.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.