Kursstart, eller om att ha en måndagsimage

Sunny day

Så. Det är kursstartsdag idag. Jag har genomlidit en hel dag av föreläsningar, eller ja, jag tyckte det var intressant och roligt, men det är ju måndag så man måste ju ha en tristessimage. Egentligen tycker jag att kursen vi har börjat nu ska bli SÅ KUL, men det är ju mer känt att man ska tycka måndagar är jobbiga än att man får tycka de är roliga.

Måndagsimage är ganska speciellt ändå. Visst, det är inte kul att gå upp tidigt efter att ha haft två dagar där man fått vara ledig… MEN om man nu gnäller på att jobbet är tråkigt/jobbigt/hemskt så kanske det är något man ska fundera över. Eller?

Att tycka det är jobbigt att gå upp en måndagsmorgon för att det är för tidigt, det kommer åtminstone jag över så fort jag väl kommit upp ur sängen, men att tycka att jobbet suger… Kanske är det värt att börja fundera på om det där jobbet faktiskt är det som är bäst för en själv. Kanske jobbar man för att tjäna pengar till ett mål, som en resa, ja, då blir det också en skillnad, för då har man också något som sporrar en att gå upp på morgonen.

Jag tror att det kan vara bra att gnälla ibland (för det visar att man inte bara accepterar allting hela tiden) men om man dag ut och dag in gnäller om samma sak, utan att göra NÅGOT åt det, ja, då kanske man borde tänka annorlunda? Eller hur tänker ni?

Kursen vi började idag handlar om motion för äldre, träning för äldre, fysisk aktivitet för äldre. Varför det är bra att träna som äldre, hur man tränar äldre, saker man sak tänka på osv osv osv. Under vissa delar av föreläsningarna kändes det som varenda mening en av lärarna sa var rubriker på bra blogginlägg jag kan diskutera vidare här! Bland annat hur man tänker kring SMARTa mål, belöningar och ”tio tips på hur man undviker frestelser.”

Annars då? Jo, förutom att jag kom hem helt genomsvett av att ha gått med alldeles för mycket kläder på mig uppför Örebros enda backe (som är en kilometer lång?????) och i ett alldeles för snabbt tempo. Just nu är det sånt där väder som det inte går att klä sig rätt för. Det är väl charmen med våren. 

SÅ KUL ATT DET ÄR SÅ MÅNGA SOM HAR ANMÄLT SIG! Förstår ni inte vad jag menar så kolla här! Jag kommer börja jobba med anmälningarna och kontakta dem närmaste dagarna, kanske redan ikväll! Det ska bli så kul att arbeta med det här, jag har så många (för många) idéer om hur vi ska göra, så jag ska börja välja ut det också.

Nu ska jag till en cykelverkstad för att fixa en punka, finns det något segare eller? Det är ju ändå mars snart, då kan man inte åka buss längre!

sunny day

Här får ni en puss, ni som behöver lite extra kärlek den här måndagen!

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.