Fem anledningar varför det är bra att träna i grupp 

Gruppträning

Bild från morgondagens gruppträningspass – på torsdagar har jag 30 minuters högintensiv gruppträning superdupertidigt. Roligt men jobbigt att komma upp! 😉 

gemenskap – genom att träna i grupp (och träna i samma grupp med samma deltagare under en längre tid) skapar samhörighet. Det är liksom ni mot världen. Ni kanske inte har samma mål, eller samma värderingar, men ni är på samma plats, vecka efter vecka, och delar en intensiv timme tillsammans. That makes something to you.

prestationshöjande- genom att träna i grupp presterar du faktiskt lite bättre, oftast. Jag tycker det är väldigt motiverande att träna tillsammans med andra, det ger mig en extra boost att ta i lite extra. Är jag bäst så vill jag gärna visa det och kämpar lite extra. Är jag sämst vill jag gärna bli bättre och tar i lite extra så jag utvecklas.

känslan – alltså. Att efter ett gruppträningspass tillsammans kunna klaga över hur hemskt det var. Eller mitt i, nästan bättre. Blicken som säger ”jag vill bara ge upp” hos deltagaren mitt emot säger allt, men det är något som sporrar den där känslan, något som gör att varken du eller den andra personen ger upp.

återkommande – även om du inte känner någon från början så har du ändå ett gäng som förväntar sig att du är där. De kanske inte vet vad du heter, istället är du hon med tofsen, han med skorna, hen med den blå vattenflaskan. De vet att du kommer, och du vet att de kommer. De förväntar sig det…. Och inte kan du säga nej till det?

planerat – något av det bästa med gruppträningspass är att passet redan är klart. Det är någon annan som planerar, håller koll på tiden och allt vad som ska göras. Du behöver bara göra. Ibland är det väldigt skönt att ha någon annan som bestämmer över en, för att själv få bossa en annan gång. Bara släppa kontrollen och låta sig ryckas med.

Tränar du gruppträningspass? 

Det var så jag började träna, jag började gå på friskis&svettis gympapass. Skitjobbigt men väldigt bra! Sen började jag få upp intresset för gymmet mer, och nu, när jag tränar på ÖKK är det nästan som ett gruppträningspass, bara att alla tränar på sina saker. Det är ungefär samma människor där, samma snack, samma sak, varje vecka. Kanske låter tråkigt, men det är väldigt skönt. Det blir som en trygghet. I like it.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.