Att träna med ett träningsschema

Vändning

I somras fick jag mitt tyngdlyftarschema, som borde tagit slut för några veckor sedan om jag hade gjort exakt vad jag skulle varje vecka. Om jag inte blivit sjuk eller om inte annat hade kommit i vägen. Och framförallt om jag hade haft motivationen.

Men vet ni hur tråkigt det är att dag ut och dag in göra samma övningar, med ytterst lite variation och bara med ett mål? Att få stången över huvudet. Tyngdlyftning är fruktansvärt långtråkigt och inte speciellt tungt när man kör bara teknikträning (som jag gjort nu hela hösten). Okej, det är superkul, men med liten variation blir det långtråkigt i längden, så då behöver man vilodagar från det.

överstöt

Istället valde jag att göra tyngdlyftningen till en träning jag gör bara några dagar i veckan och fokuserar andra dagar på styrketräning eller något annat jag tycker är roligt. Jag följer schemat och gör rätt pass efter rätt dag, men istället för att ha ångest för att jag inte vill träna tyngdlyftning fem gånger i veckan och få stressa med den andra träningen så planerar jag min träning efter den tid och möjlighet jag har just den dagen. Mitt schema tar ganska lång tid att genomföra, så har jag bara en timme så tränar jag oftast bara styrka. Idag hann jag med lite styrka efter TLpasset också, vilket är det här:

  • Militärpressar 6 x 4 med viktökning i varje set
  • hängande benlyft 10 x 4
  • Maghjulet 4 x 4 (fyra blir min failure)
  • Chinsträning i maskin (kunde ta ett mindre magasin idag än vad jag brukar, så gött!!)

Jag tycker det är viktigt att känna mig stark, men också ha roligt. Så jag gör nästan aldrig några bröstövningar, vilket kanske är dumt, men det är så tråkigt….. 😉 Kanske är det favoriten till sommaren, who knows?

Vad tycker ni om mina nya träningsbrallor förresten? De är från Reebook. Sorry för den dåliga skärpan, min telefon fick fnatt 🙁

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.