Att arbeta efter kundens egna mål

Den här bilden delade jag tidigare idag på min facebooksida, som jag hoppas ni alla har gillat!! 😉 Bilden kommer från min kursbok ”Motivation för motion”, och jag tycker det visar allmänt hur man kan arbeta med de mål man har i livet.

Vill du öka din vardagsmotion? Ja, men varför inte gå till bussen tre dagar i veckan, eller parkera på längst bort på maxis stora parkering när du handlar? Det behöver inte vara svårt, men det handlar om att göra små aktiva val varje dag. Eller varannan. Eller tre gånger i veckan, till att börja med. Åker du buss kan du också hoppa av hållplatsen innan där du egentligen ska av, för att gå de sista metrarna hem.

Du kan också bestämma att varje halvtimme ska du gå från datorn på kontoret till köket och dricka ett litet glas vatten. Ta inte med dig glaset till arbetsplatsen, utan gå dit varje halvtimme och drick lite grann. Eftersom du rör på dig så får du också mer syre till hjärnan, vilket jag i alla fall får ökad koncentration av. Får du med det? Testa.

Nu ska jag arbeta med en av mina nyaste kunders schema, för att anpassa efter just hans mål. Just den här kunden vill ha mer energi i vardagen, vilket innebär att han inte kan träna som jag gör, där jag kämpar med tunga vikter och slänger upp skivstänger ovanför huvudet. Han behöver istället träning för rörlighet och att lära sig använda kroppen som ett verktyg i vardagen, så han orkar allt han vill göra. En annan kund vill springa 10 km i sommar, och där arbetar vi med helt annan träning. Spänst, löpsteg och kondition. Styrketräning för löpning.

Det absolut roligaste jag vet är att hjälpa andra nå sina mål. När de helt plötsligt kan göra något som de tidigare inte kunnat göra och de är så stolta så de nästan spricker. Vare sig det är en crossover eller kneetap för någon i laget, eller som en kund nådde ett delmål i december att göra en knäböj på 100kg. Det är det som driver mig framåt.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.