Multiball

Multiball

En övning vi kört några gånger är multiball, där man delar upp laget i pack på fyra spelare (eller tre, försök få det jämnt) och en jammer per pack. Här är det fördelaktigt om det endast är två pack och två jammers på banan samtidigt, annars kan det bli rörigt.

Pack 1 och pack 2 har som uppgift att blockera varandra och framförallt blockera båda jammers. Alla är mot alla i den här övningen, alla spelar i olika lag. Båda packen är ansvariga för att ingen av jammers ska ta sig igenom packet.

Ja, det kommer sluta i kaos, så låt dem köra en gång, prata igenom reglerna igen och diskutera med dem i laget hur det går. Det är viktigt att dina spelare förstår varför de gör övningen:

Det här är en övning för packens skull, för att de ska bli bättre på att kommunicera (which all teams need) och för att de ska ha bättre koll på vad som händer och att också fokusera på vad de andra packet gör, samt att ha koll på båda jammers. Blås av så fort det blir för stressigt och rörigt, om de trillar ihop som en hög eller när båda jammers har kommit igenom några gånger (alltså inte i hela två minuter).

Få packen att bestämma sig för en jammer de mest kommer arbeta mot, för att se om båda packen bestämmer samma, och för att de då ska se vad som händer.

Alltid extra kul om du har domare som räknar poäng åt dina jammers, eftersom de får fyra extra när de tar sig förbi packet! Blir en extra utmaning för domarögon också!

Efter denna övning går ni med fördel över till att köra riktiga jams.

Läs mer: Det långa inlägget om styrketräning för roller derby

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.